De Zuid-Limburgse burgemeesters hebben gezamenlijk een persbericht uitgebracht over de huidige situatie van de pandemie en de gevolgen daarvan voor ondernemers.

Tekst persbericht

Begrip voor signalen uit de samenleving

Wij, de burgemeesters, hebben begrip voor de onvrede van de ondernemers in onze gemeenten. Onder andere de grensligging maakt de situatie in Zuid-Limburg extra schrijnend. We zien dat de bestrijding van de pandemie ertoe leidt dat het water bij sommige ondernemers en verenigingen tot aan de lippen staat. Daarom lobbyen we intensief in Den Haag. We hebben er hoop op dat de eerste effecten hiervan vanavond tijdens de persconferentie zichtbaar worden en dat onder andere de niet-essentiële winkels op afspraak open kunnen. 

Horeca en cultuur

Voor de horeca en de cultuurinstellingen lijken er nog geen versoepelingen te komen. Daarom willen we hun morgen, zaterdag 15 januari 2022, ruimte geven om van 10.00 uur tot 20.00 uur open te gaan. Op deze manier hebben zij de gelegenheid om een signaal af te geven dat de ernst van hun situatie onderschrijft. Deze openstelling dient uiteraard op een corona-veilige manier (1,5 meter afstand, mondkapjes en CTB-check) plaats te vinden. Wij vertrouwen hierbij op de eigen verantwoordelijkheid van onze ondernemers, inwoners en bezoekers.

Corona-regels

De corona-regels die door het Rijk zijn opgesteld worden door de gemeenten gehandhaafd. Wij, de burgemeesters, handhaven deze regels langs de weg van de geleidelijkheid; excessen zijn uit den boze. Onze medewerkers moeten te allen tijde veilig hun werk kunnen doen.

De burgemeester van Beek 
mr. C.E. van Basten-Boddin

De burgemeester van Brunssum
W.J.F. van der Rijt- van der Kruis

De burgemeester van Gulpen-Wittem
ing. N.H.C. Ramaekers-Rutjens

De burgemeester van Kerkrade
dr. P. Dassen-Housen 

De burgemeester van Maastricht
mr. J.M. Penn-te Strake 

De burgemeester van Simpelveld
D. Schneider

De burgemeester van Stein
M.F.H. Leurs-Mordang

De burgemeester van Voerendaal
W. Houben 
 

De burgemeester van Beekdaelen
ing. E. Geurts

De burgemeester van Eijsden- Margraten
drs. G.J.M. Cox

De burgemeester van Heerlen
drs. R. Wever

De burgemeester van Landgraaf
mr. R. de Boer

De burgemeester van Meerssen
M.A.H. Clermonts-Aretz

De burgemeester van Sittard-Geleen 
mr. J.Th.C.M. Verheijen

De burgemeester van Vaals
mr. H.M.H. Leunessen