Gouverneur Emile Roemer bezocht Landgraaf deze week voor zijn tour door Limburg. Wat maakt gemeenten nu zo eigen en wat zijn de kansen en uitdagingen? 

Sinds december 2021 is Emile Roemer gouverneur, oftewel commissaris van de Koning, van de Provincie Limburg. In die rol maakt hij een kennismakingsrondje langs alle 31 Limburgse gemeenten. Gisteren bezocht hij de drie wijken van onze gemeente: Nieuwenhagen, Ubach over Worms en Schaesberg. 

Bijzondere plekken

Samen met burgemeester Richard de Boer en de wethouders, ging de gouverneur naar een aantal bijzondere pekken. De eerste stop was bij Op de Bies dat zorg en ondersteuning biedt aan mensen met een complexe beperking. De gouverneur kreeg er een rondleiding op de locatie en ontmoette een aantal bewoners.  

Bij het Cultuurhuis werd Roemer bijgepraat over de veranderingen die het gebouw de afgelopen jaren heeft doorgemaakt. Van een oude kerk transformeerde het gebouw in het huidige Cultuurhuis. Dansschool Slide zorgde voor een voorstelling in de grote zaal.   
Ook een bezoek aan ’t Bakkes, de trots van Rimburg, kon niet missen. Daar luisterde de gouverneur naar de verhalen van vrijwilligers die deze bakoven van de gemeenschap levend houden. Samen met burgemeester De Boer had de gouverneur de eer de oven te vullen met deeg voor versgebakken brood.  

Het gezelschap toog daarna naar een van de parels van onze gemeente: SnowWorld. In de berghut op de piste kreeg Roemer tekst en uitleg over het reilen en zeilen van SnowWorld als toeristische trekpleister.  
 
Aan het eind van de dag ging de gouverneur tenslotte nog in gesprek met de leden van de gemeenteraad. Al met al een goed gevuld ambtsbezoek, waarbij Roemer de verhalen kon horen en zien van de mensen uit onze gemeenschap.
 

Gouverneur Emile Roemer maakt puzzel samen met jongetje met een beperking
Gouverneur Emile Roemer, college en vrijwilligers bij het 't Bakkes in Rimburg
Gouverneur Emile Roemer met burgemeester in skilift in Snowworld