HOME  |  Duurzaam Landgraaf

Duurzaam Landgraaf

Duurzaam Landgraaf

De gemeente Landgraaf heeft een voortrekkersrol op het gebied van duurzaamheid. Landgraaf heeft met het zonnepanelenproject en het verduurzamen van de openbare verlichting al laten zien dat de lat hoog ligt. We willen verder op de ingeslagen weg en werken aan nieuwe aansprekende projecten om onze doelen te bereiken.

De ambitie van Landgraaf

Landgraaf is tevreden wanneer we duurzaamheid blijvend weet te koppelen aan onze regionale werkgelegenheid en wanneer we duurzaamheidsmaatregelen bereikbaar maken voor élke inwoner, ook en vooral voor inwoners met een kleine beurs.

Wat doen wij als gemeente aan duurzaamheid?

Klik op de afbeelding om onze animatie op YouTube te bekijken (opent in nieuw venster):

Animatie Duurzaam Landgraaf (op Youtube)

Duurzaam Energie- en Klimaatfonds Landgraaf

WoonWijzerWinkel

De WoonWijzerWinkel is een initiatief van alle Parkstadgemeenten. De winkel gaat in september 2020 open aan de Roda JC Ring in Kerkrade. Het is hét energieloket voor onze gemeente. U kunt hier terecht voor onafhankelijk advies én voor uitvoering van duurzame maatregelen aan uw woning.

Voor elk budget en uitgevoerd door (lokale) ondernemers. Het energieloket is op de hoogte van alle mogelijkheden die er zijn in de Parkstadgemeenten op het gebied van verduurzaming. Ze helpen u graag de juiste keuzes te maken. Voor meer informatie kunt u alvast terecht op de website van de WoonWijzerWinkel Parkstad ».

Regelingen en subsidies Limburg

De Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) » voor eigenaar-bewoners is weer opgesteld. Deze subsidie is beschikbaar voor woningeigenaren die twee of meer grotere isolatiemaatregelen willen treffen.

Kijk voor verdere regelingen, subsidies en leningen voor duurzaamheidsmaatregelen op de website van Nieuwe Energie in Limburg.nl ».

Waterklaar - aanpak wateroverlast

Helpt u ook om de risico’s van wateroverlast te beperken? Dat kan bijvoorbeeld door uw tuin te vergroenen en af te koppelen van het vuilwaterriool. En voor sommige maatregelen krijgt u ook nog eens subsidie!

Op de website Waterklaar» staan een heleboel tips en mogelijkheden wat u kunt doen om wateroverlast in de toekomst te voorkomen. 

Bezoek adres

Burgerhoes
Sweelinckplein 1
6371 LB Landgraaf

Route en parkeren

Meer contact- en openingstijden