HOME  |  Veelgestelde vragen  |  Hoe kan ik gebruik maken van de Landgraafbus?

Hoe kan ik gebruik maken van de Landgraafbus?

FAQ / Hoe kan ik gebruik maken van de Landgraafbus?

Antwoord:

U kunt een beroep doen op de Landgraafbus als de bereikbaarheid van voorzieningen lastig voor u is als gevolg van beperkte mobiliteit(smogelijkheden).

Hou er rekening mee dat de bus geen rolstoellift en rolstoelvoorzieningen heeft. Verder kunnen kleine scootmobiels mogelijk uit elkaar gehaald en in de kofferbak gelegd worden.

Contributie en prijzen

Om gebruik te kunnen maken van de Landgraafbus dient u lid te zijn van de Vereniging Bijzonder Vervoer. De contributie bedraagt € 1,75 per maand en wordt via automatische incasso betaald. Daar bovenop komen de kosten voor de ritten: één rit kost € 1,-.

Lid worden van de Vereniging Bijzonder Vervoer kan via het CMWW Brunssum-Onderbanken, A ge Water 20a in Schinveld, telefoonnummer 088-4552590. Hier kunt u ook terecht met vragen of klachten.

Bestemmingen

De bus, waarin plaats is voor maximaal 8 personen, rijdt alleen binnen Landgraaf met uitzondering van de ritten naar het Zuyderland Ziekenhuis Brunssum. De bus haalt u thuis op en brengt u naar de gewenste bestemming.

Wilt u naar Heerlen, dan brengt de Landgraafbus u naar een bushalte. Van daaruit kunt u vervolgens met het Openbaar Vervoer naar Heerlen reizen.

Andere bestemmingen van de Landgraafbus zijn bijvoorbeeld:

  • de huiskamerprojecten
  • bezoek aan familie en/of vrienden
  • huisartsen, fysiotherapie, tandarts
  • de wijkpunten
  • de bibliotheek
  • Mitralis, Kerkrade
  • supermarkten en andere winkels

Rijtijden

Er wordt van maandag t/m vrijdag van 8.30 uur tot 19.30 uur gereden. Op donderdag is de eindtijd 21.00 uur. Zaterdag wordt er alleen gereden in de ochtenduren, van 9.00 uur tot 13.00 uur. Op zon- en feestdagen is er geen vervoer.

Het streven is om zoveel mogelijk ritten te combineren. Dat betekent dat er met de rijtijden geschoven kan worden en er afwijkingen kunnen zijn van de tijden die u heeft aangevraagd.

Hoe kunt u een rit reserveren?

U kunt een rit reserveren van maandag t/m vrijdag via telefoonnummer 088-4552592. Aanmelden voor een rit doet u de dag ervoor tussen 11.00 uur en 12.30 uur. Voor vervoer op maandag, gelieve op vrijdag telefonisch de rit reserveren.

Dringend vervoer nodig?

Alleen voor dringende gevallen kunt u van maandag t/m vrijdag tussen 8.30 en 16.30 uur bellen naar telefoonnummer 088-4552590.

Stuur door naar iemand anders
Stuur door

Bezoek adres

Burgerhoes
Sweelinckplein 1
6371 LB Landgraaf

Route en parkeren

Meer contact- en openingstijden