HOME  |  Veelgestelde vragen  |  Hoe kan ik gebruik maken van Omnibuzz (regiotaxi)?

Hoe kan ik gebruik maken van Omnibuzz (regiotaxi)?

FAQ / Hoe kan ik gebruik maken van Omnibuzz (regiotaxi)?

Antwoord:

Omnibuzz (regiotaxi) is bedoeld voor mensen die niet in staat zijn om met regulier openbaar vervoer te reizen. Daarom kunt u alleen gebruik maken van Omnibuzz als u een Wmo-indicatie Collectief Vraagafhankelijk Vervoer (CVV) heeft. Er wordt bij Omnibuzz onder andere rekening gehouden met uw soort beperking (bijvoorbeeld rolstoelgebruik).

Wmo-melding

Bent u van mening dat u in aanmerking komt voor het Collectief Vraagafhankelijk Vervoer (CVV), dan kunt u een Wmo-melding doen. Dit kan telefonisch of digitaal. U kunt ook langskomen tijdens het spreekuur van het wijkteam. Vervolgens maakt een medewerker van het wijkteam een afspraak met u voor een keukentafelgesprek. Mogelijk wordt u hierbij verwezen naar de Landgraafbus. Bij een positief besluit over de Omnibuzz krijgt u een persoonlijk pasje, dat u bij zich dient te dragen als u met Omnibuzz reist.

Meereizen

Als u zelf geen Wmo-indicatie CCV heeft, maar samen reist met iemand die dat wél heeft, dan mag u ook gebruik maken van Omnibuzz. Er gelden voor u dan wel hogere tarieven dan voor de persoon met de Wmo-indicatie.

Stuur door naar iemand anders
Stuur door

Bezoek adres

Burgerhoes
Sweelinckplein 1
6371 LB Landgraaf

Route en parkeren

Meer contact- en openingstijden