Ondernemers van Landgraaf inspireren om hun bedrijf te verduurzamen door voorbeelden van andere ondernemers uit de gemeente. Dat was het doel van de Energie Inspiratie Tour van dinsdag 9 mei. Drie ondernemers die al stappen hebben gemaakt in het verduurzamen openden hun deuren en vertelden hun ervaringen aan de deelnemers.

Een interessante inkijk

De drie ‘gast’ bedrijven waren LS Elektrotechniek, ABS Autoherstel Beckers en Mulder en Glashandel Van Ooyen. Na die korte bezoeken kwamen alle deelnemers bij elkaar bij LS Elektrotechniek. Daar werd iedereen verwelkomd door de wethouders Stijn Kropman (economie en ondernemen) en Freed Janssen (energietransitie) en de directeur van LS Elektrotechniek Leon Stevens. Wethouder Freed Janssen: ‘Het is zo waardevol om van elkaar te leren in deze tijden van oplopende energiekosten voor ondernemers. En als gemeente willen we graag horen waarmee we kunnen helpen.’ 

De wethouder wees ook op het Duurzaam Energie- en Klimaatfonds Landgraaf. Een lening van de gemeente voor duurzame maatregelen aan een rente van 3,78%. Wethouder Stijn Kropman wilde van de aanwezigen weten wat ze opgehaald hadden bij hun collega-ondernemers en waar ze in de praktijk tegenaan lopen. ‘We kunnen natuurlijk niet alles oplossen, maar dan wordt helder waar we misschien wél iets in kunnen betekenen.’

Stichting Groene economie

Ilmar Woldring van de stichting Groene Economie vertelde waar zij ondernemers mee kunnen ondersteunen. Het centrale doel van de stichting is bedrijven in Limburg te stimuleren en in beweging te brengen om hun bedrijfsstrategie te gaan baseren op duurzaam ondernemen.

Kijk voor meer informatie over financiering van duurzame maatregelen op de webpagina ‘Hoe betaalt u duurzame maatregelen’ en voor meer informatie over de stichting Groene Economie op hun website(externe link)

Blijf op de hoogte!

  • Wilt u op de hoogte blijven van het nieuws van gemeente Landgraaf? Meld u aan voor onze e-mail nieuwsbrief
  • Wilt u actief geïnformeerd worden over vergunningen, bouwplannen, verkeersbesluiten e.d. in uw eigen buurt of straat? Klik dan op de pagina Berichten over uw buurt op Overheid.nl(externe link) op de knop ‘Meld u aan voor de e-mailservice’.