In goed overleg hebben de Parkstad-gemeenten besloten om per 24 november 2022 geen nieuwe deelnemers meer aan te nemen voor het Zonnepanelenproject Parkstad. Dat heeft géén gevolgen voor degenen die nu aan het project deelnemen. Alle gemaakte afspraken worden nagekomen. De deelnemers aan het project ontvangen een brief met alle informatie.

Succesvol project en boost voor zonne-energie

Het Zonnepanelenproject Parkstad is in 2017 voortgekomen uit het succesvolle Zonnepanelenproject Landgraaf uit 2014. Door de aantrekkelijke financiële lening bij de gemeenten hebben sindsdien ruim 4.700 huishoudens en kleine bedrijven deelgenomen aan het project. Met het project zijn de inwoners van Landgraaf en later Parkstad zich ook bewust geworden van de mogelijkheden van zonne-energie. Dat gaf een flinke boost aan de zonnepanelen op de daken, ook via andere bedrijven.

De kosten voor personeel, energie, materiaal en onderhoud zijn sindsdien flink gestegen. Daardoor is het project niet meer rendabel voor de uitvoerder Volta Limburg. De huidige deelnemers ondervinden géén gevolgen van de deelnamestop en houden natuurlijk het recht op 15 jaar garantie en onderhoud. Dat zijn de afspraken die gemaakt zijn. Kijk ook op onze webpagina van het Zonnepanelenproject Parkstad voor de veel gestelde vragen. 

Vragen of klachten

Hebt u vragen of klachten over het Zonnepanelenproject Parkstad. Stuur dan een e-mail naar Volta Solar: service@voltasolar.nl of naar zonnepanelenproject@parkstad-limburg.nl.

Andere financiering zonnepanelen

Inwoners van Landgraaf die zonnepanelen op een aantrekkelijke manier willen financieren, kunnen ook gebruik maken van ons Duurzaam Energie- en Klimaatfonds Landgraaf. Kijk op de webpagina van het Duurzaam Energie- en Klimaatfonds Landgraaf voor meer informatie. 

Nieuw platform: Parkstadverduurzaamt 

De Parkstadgemeenten zijn volop bezig haar inwoners in de toekomst op andere manieren te helpen hun woningen te verduurzamen. Dat zal breder zijn dan alleen zonnepanelen én voor meer doelgroepen. Denk ook aan huurders, verenigingen en ondernemers. En aan duurzame maatregelen zoals isolatie. Alle mogelijkheden zullen gebundeld worden in een digitaal platform met de naam Parkstadverduurzaamt dat in 2023 aangeboden wordt.