Dit jaar krijgt de A79 tussen Maastricht en Heerlen een flinke opknapbeurt. De weg wordt veiliger, stiller en duurzamer. Tijdens de onderhoudswerkzaamheden zijn 4 fases ingepland met afsluitingen van de A79. Tijdens elke fase is een deel van het traject zo’n 4 weken afgesloten. Er is een grote omleiding ingesteld die via de A2 en A76 verloopt.

Inwoners van Landgraaf maken regelmatig gebruik van de A79, de weg tussen Heerlen en Maastricht. Daarom plaatsen wij de werkzaamheden op deze projectpagina. Let wel: het zijn geen werkzaamheden van de gemeente Landgraaf. 

Alle actuele informatie over de 4 uitvoeringsfases, wegafsluitingen en omleidingsroutes vindt u op de website van Maastricht Bereikbaar, Groot onderhoud A79.

Achtergrond

Het groot onderhoud aan de snelweg A79 tussen Maastricht en Heerlen wordt in opdracht van Rijkswaterstaat uitgevoerd door Heijmans. Het traject krijgt in 2021 in beide richtingen een flinke opknapbeurt zodat de weg ook in de toekomst aan alle eisen voldoet en een vlotte en veilige doorstroming van het verkeer gewaarborgd is.

Er worden uiteenlopende verbeteringen aangebracht. Er komt over het hele traject stiller asfalt en de op- en afritten bij Klimmen, Voerendaal en Valkenburg worden verlengd. Geleiderails die toe zijn aan vervanging worden vernieuwd en op een aantal locaties langs het traject waar er nu geen staan, worden geleiderails geplaatst. Ook de bewegwijzeringsborden worden waar nodig vervangen en de problemen met de afwatering worden aangepakt.