Op 22 september vond in de Jaarbeurs in Utrecht de uitreiking van de Steenbreektrofee 2021 plaats. Dit is de prijs van Stichting Steenbreek voor initiatieven die leiden tot vergroening van het stedelijk gebied. Er werden twee trofeeën uitgereikt: een voor particulieren en een voor professionals. ikgroenhet kreeg de trofee voor professionals. Wethouder Bart Smeets is trots op deze erkenning van het project. ‘Dit project is succesvol gestart in Landgraaf en al overgenomen door andere Parkstadgemeenten. Onze inwoners vinden de vergroening van hun leefomgeving belangrijk en daarin willen we hen met dit project graag ondersteunen.’

Groener en gezonder

ikgroenhet is een regionaal project met als doel Parkstad Limburg groener en gezonder te maken. Dat doen we door samen met inwoners voortuinen en delen van de openbare ruimte te vergroenen. ikgroenhet is begonnen in Landgraaf en is daar inmiddels gemeentebreed uitgevoerd. Ook zijn er pilotprojecten in Heerlen en Kerkrade geweest. Dit alles heeft geleid tot een resultaat van meer dan 200 vergroende plekken. Op 2 april 2022 wordt het huidige ikgroenhet-project feestelijk afgesloten met een grote eindmanifestatie bij de Wilhelminaberg in Landgraaf.

Samenwerkingsverband meerdere partijen

ikgroenhet is ooit bedacht door landschapsarchitect Jeroen Verbeek en architect Mathieu Bruls met ondersteuning van participatieexpert Doenja Urlings. ikgroenhet is op dit moment een samenwerkingsverband van de gemeentes Landgraaf, Heerlen en Kerkrade en de woningstichtingen Wonen Limburg en HEEMwonen. Het project wordt financieel ondersteund door de Provincie Limburg en IBA Parkstad. 

Diverse inwoners van Landgraaf zetten plantjes in een voortuin voor het ikgroenhet project
Diverse inwoners aan de slag met het vergroenen van de voortuinen in Landgraaf

E-mail nieuwsbrief 

Wilt u op de hoogte blijven van het nieuws van gemeente Landgraaf?

Meld u aan voor de e-mail nieuwsbrief!