Op maandag 1 maart start de inschrijving voor het levensbomenbos Sylvia - De Voort. Op het voormalige terrein van RKSV Sylvia en het aangrenzende groengebied ‘De Voort’ is plek voor 70 bomen. 

Boomsoorten

Voor de aanplant van dit levensbomenbos is gekozen voor de volgende boomsoorten:

  • walnoot (8x)
  • zoete kers (10x)
  • tamme kastanje (14x)
  • linde (12x)
  • zomereik (11x)
  • robinia (acacia) (9x)
  • japanse honingboom (6x)

Foto’s en informatie over deze boomsoorten vindt u bij Boomsoorten levensbomenbos Sylvia - De Voort (pdf).

Op onderstaande kaart ziet u waar deze bomen komen te staan. 

Adoptie en kosten

Inwoners uit Landgraaf kunnen de levensbomen adopteren ter herinnering aan een speciale gebeurtenis of persoon. Voor de adoptie van de boom betaalt u eenmalig € 50,-.

De gemeente beheert de boom. Bij onverhoopt verlies van de boom in de eerste 5 jaren na aanplant, vervangt de gemeente de boom.

Aan de levensboom komt een weerbestendig kaartje te hangen met de naam van degene voor wie u de boom adopteert. Op dat kaartje is ook plaats voor een korte tekst (bijvoorbeeld een levensspreuk of reden voor adoptie) van maximaal 100 tekens. Op een bord met een plattegrond bij de ingang van het bos vermelden wij ook de namen voor wie de bomen geadopteerd zijn. 

Inschrijving

De inschrijving start op 1 maart 2021 via onderstaand aanmeldformulier. U kunt het formulier ook afhalen bij de receptie in het Burgerhoes. Het aanmeldformulier moet uiterlijk woensdag 31 maart bij ons binnen zijn.

U kunt het formulier uiteraard digitaal invullen en aan ons mailen. Ook kunt u het formulier printen en per post naar ons versturen. Houd er rekening mee dat tegenwoordig verzenden per post meerdere dagen kan duren. Afgeven bij de receptie in het Burgerhoes kan natuurlijk ook.

Er is slechts één inschrijving per adres mogelijk. 

Aanmeldformulier levensbomenbos Sylvia-De Voort

Toekenning

Indien er meer dan 70 inschrijvingen zijn, dan vindt toekenning plaats via loting. Het is daarom belangrijk dat u op het aanmeldformulier een volgorde aangeeft in uw keuze voor het soort boom. De loting vindt plaats in de week van 12 april. Alle inschrijvers krijgen eind april bericht. 

Plantdag

De plantdag staat gepland op een zaterdag in oktober. We hopen die dag feestelijk met de adoptanten te kunnen vieren. Meer informatie hierover volgt later. Een en ander hangt natuurlijk af van de eventueel geldende coronamaatregelen op dat moment. 
 

Vragen

Heeft u nog vragen? Bel dan met het secretariaat van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling en Grondzaken via ons algemene telefoonnummer (zie Contact en openingstijden). 

Kaart levensbomenbos

Kaart van het gebied tussen Puddelerweg en Kleikoelenweg waarop te zien is waar welke bomen worden geplant.
Kaart van het gebied tussen Puddelerweg en Kleikoelenweg waarop te zien is waar welke bomen worden geplant.

Heeft u moeite met het lezen van deze kaart, neem dan contact met ons op.