Het is de tijd van sfeer en sfeerverlichting. Tegelijkertijd zijn het niet altijd makkelijke dagen in deze periode, zeker nu corona ons leven voor een deel beheerst. Het advies is (en blijft voorlopig) om zoveel als mogelijk thuis te blijven en (fysieke) contacten te beperken. Dit is moeilijk, zeker in deze tijd van het jaar waar alles draait om samen zijn. Toch zijn er vele lichtpunten.

We zien nog steeds ontzettend veel (particuliere) initiatieven ontstaan om deze periode iets aangenamer te maken. Om al deze prachtige initiatieven zichtbaar en bereikbaar te maken heeft de provincie Limburg onlangs de website Limburg Verlicht gemaakt waar alle provinciale initiatieven verzameld worden. 

Maar ook in Landgraaf hebben we niet stil gezeten! Samen met onze partners The Move Factory, Vazom, Stichting SMK en Welsun/Landgraaf Verbindt hebben wij (Landgraafse) initiatieven verzameld en gebundeld op de website ‘Landgraaf Verbindt’. Denk daarbij aan activiteiten gericht op thuis bewegen of sporten. Deze kunt u alleen doen of samen met uw gezinsleden. Ook creatieve en culturele activiteiten die u vanuit thuis kunt bekijken, vindt u terug op de website. De lijst met activiteiten wordt voortdurend up-to-date gehouden. 

Hebt u zelf een mooi initiatief dat u wilt delen met anderen? Stuur dan een mail met informatie en link naar het initiatief naar gemeente@landgraaf.nl onder vermelding van 'initiatief Landgraaf Verbindt’. Wij zorgen er dan voor het op de website van Landgraaf Verbindt geplaatst wordt.