Op diverse plekken in onze bossen is onderhoud nodig.

Op dit moment staan werkzaamheden op de volgende plekken gepland: 

  • verwijderen van diverse bomen in de bosstrook tussen de Toeristenweg en de N300. Er staat een aantal bomen dat een risico vormt voor de openbare weg. Takken hangen deels te laag boven het wegdek van de Toeristenweg.
  • diverse kapwerkzaamheden op de Wilhelminaberg, Deze zijn gericht op het verwijderen van bomen die een risico vormen voor gebruikers van de recreatieve routes op de berg. Ook wordt het aandeel populieren terug gebracht om andere boomsoorten meer ruimte te geven zich beter te ontwikkelen. In de buurt van paden worden populieren weg gehaald. Verderop in het bos worden de populieren rondom ondiep ingezaagd (het zogenoemde ringen) zodat de bomen gaan afsterven. Op die manier wordt het aandeel staand door hout in het bos vergroot wat positieve gevolgen heeft voor de biodiversiteit.

Blijf op de hoogte!

  • Wilt u op de hoogte blijven van het nieuws van gemeente Landgraaf? Meld u aan voor onze e-mail nieuwsbrief
  • Wilt u actief geïnformeerd worden over vergunningen, bouwplannen, verkeersbesluiten e.d. in uw eigen buurt of straat? Klik dan op de pagina Berichten over uw buurt op Overheid.nl(externe link) op de knop ‘Meld u aan voor de e-mailservice’.