HOME  |  Over Landgraaf  |  Nieuws

Nieuws

Hier vindt u een overzicht van gepubliceerde nieuwsberichten. Hier staan de actuele berichten onder elkaar vermeld. Bij Archief (onderaan) vindt u oudere berichten. Voor nieuwsberichten op de oude website wordt verwezen naar het Webarchief.

 • Kunstwerken en wegkruisen in het licht

  (07-07-2020)
  Kruis met corpus

  De kunstwerken en wegkruisen langs de ‘ruggengraat’ (de centrale verbindingsweg in Landgraaf tussen de wijken Schaesberg, Nieuwenhagen en Ubach over Worms) worden ’s avonds verlicht. Vanaf het einde van vorig jaar zijn daarvoor grondspots en spots in lantaarnpalen aangebracht. 

  Lees verder
 • Bekendmakingen week 28

  (08-07-2020)
  Overheid.nl - Bekendmakingen

  In de afgelopen week zijn de volgende bekendmakingen op Overheid.nl gepubliceerd:

  Lees verder
 • Uitreiking Lintjesregen 2020

  (03-07-2020)
  Lintje Koninklijke onderscheiding

  Vandaag, vrijdag 3 juli, vond de alternatieve uitreiking van de Koninklijke onderscheidingen ter gelegenheid van de Lintjesregen 2020 plaats. Tijdens twee bijeenkomsten in de Pinkpopzaal van het Burgerhoes kregen de Landgraafse gedecoreerden alsnog hun onderscheiding overhandigd.

  Lees verder
 • Denk mee over onze nieuwe website

  (07-07-2020)
  website

  We zijn onlangs gestart met een project waarbij onze website helemaal opnieuw wordt ingericht en gevuld. Hierbij wordt ook gelet op begrijpelijkheid en toegankelijkheid van de inhoud, zodat iedereen, ook mensen met een beperking, er optimaal gebruik van kunnen maken.

  Lees verder
 • Landgraaf en Kerkrade starten pilot elektronische onkruidbestrijding

  (07-07-2020)
  e-Weeding trolley

  De komende periode starten de gemeente Kerkrade en de gemeente Landgraaf met een gezamenlijke pilot elektronische onkruidbestrijding. Met deze nieuwe en duurzame techniek, het zogenaamde ‘E-Weeding’, wordt onkruid door middel van stroom zowel boven als onder de grond (wortels) gedood.

  Lees verder
 • In Landgraaf pakken we laaggeletterdheid samen aan!

  (02-07-2020)
  Letter liefde in Parkstad

  In onze gemeente is ongeveer één op de zes inwoners tussen de 15 en 65 jaar laaggeletterd. Boven de 65 jaar is dat aantal nog hoger. Dat heeft grote gevolgen voor hun persoonlijke leven. Wat betekent laaggeletterdheid precies? En waarom is het zo ontzettend belangrijk dat we dit samen aanpakken?

  Lees verder
 • Enquête: 'Communiceren met onze inwoners'

  (01-07-2020)
  Burgerhoes

  Hoe bereiken we u het beste? Als gemeente vinden we het belangrijk dat onze inwoners op de hoogte zijn van zaken die binnen onze gemeente (als overheid) spelen. Zaken die voor u interessant en belangrijk kunnen zijn.

  Lees verder
 • Noodverordening per 1 juli 2020

  (01-07-2020)
  coronavirus

  Met het oog op de versoepeling van de landelijke maatregelen is per 1 juli de noodverordening van Veiligheidsregio Zuid-Limburg opnieuw aangepast. 

  Lees verder
 • Coronafonds gemeente Landgraaf voor organisaties

  (25-06-2020)
  coronavirus

  De coronapandemie, en de maatregelen daaromheen, heeft veel organisaties in Landgraaf getroffen. De gemeenteraad van Landgraaf heeft op 14 mei besloten om geld vrij te maken om financiële ondersteuning te kunnen bieden. Het college van burgemeester en wethouders heeft op 23 juni een verordening vastgesteld waarvan getroffen organisaties gebruik kunnen maken.

  Lees verder
 • Per 1 juli: 1,5 meter blijft norm (bericht Rijksoverheid)

  (24-06-2020)
  coronavirus

  Opnieuw kunnen we een stap vooruit zetten in de corona-aanpak. We starten een nieuw hoofdstuk en gaan van een intelligente lockdown naar ruimte met regels. Algemene regels voor binnen en buiten. Die blijven nodig want het coronavirus is zeker niet verdwenen.

  Lees verder
Archief

Bezoek adres

Burgerhoes
Sweelinckplein 1
6371 LB Landgraaf

Route en parkeren

Meer contact- en openingstijden