HOME  |  Over Landgraaf  |  Nieuws

Nieuws

Hier vindt u een overzicht van gepubliceerde nieuwsberichten. Hier staan de actuele berichten onder elkaar vermeld. Bij Archief (onderaan) vindt u wat oudere berichten. Voor nieuwsberichten op de oude website wordt verwezen naar het Webarchief.

 • Open dag bij Rd4

  (20-09-2018)
  rd4

  Rd4 bestaat dit jaar 20 jaar en opent op zondag 7 oktober haar deuren voor publiek. Van 10.00 tot 16.00 uur kunt u terecht op de hoofdlocatie, de op- en overslag en het textielsorteercentrum, allemaal gelegen aan de Nijverheidsweg in Heerlen (industrieterrein de Beitel). De open dag staat geheel in het teken van duurzaamheid.

  Lees verder
 • Huldiging of felicitatie bij bijzondere gelegenheden

  (20-09-2018)
  bloemen

  Bij bijzondere gelegenheden werkt het college van burgemeester en wethouders graag mee aan een kleine huldiging of felicitatie.

  Lees verder
 • Speciaal e-mailadres voor facturen

  (20-09-2018)
  mail

  De gemeente Landgraaf stelt per 1 oktober het e-mailadres facturen@landgraaf.nl open. Vanaf die datum kunt u uw facturen digitaal aan ons laten toekomen en ook vragen over facturen rechtstreeks mailen naar de crediteurenadministratie.

  Lees verder
 • Week tegen Eenzaamheid

  (20-09-2018)

  Meer dan een miljoen Nederlanders voelt zich eenzaam. Bij eenzaamheid voelen mensen het gemis van verbondenheid met anderen. In de landelijke campagne Week tegen Eenzaamheid, van 27 september t/m 6 oktober, vragen we aandacht voor dit probleem. Op de website van Samen tegen eenzaamheid » vindt u meer informatie over dit onderwerp.

  Lees verder
 • Aanpak wateroverlast De Dormig

  (20-09-2018)
  wateroverlast aanpak fundering

  Om toekomstige wateroverlast in de buurt De Dormig te voorkomen, wordt op dit moment een nieuwe fundering voor wateropvang aangelegd in de Ridderstraat, Jonkheerstraat en Heggenstraat. Deze straten, alle drie gelegen in de buurt Lichtenberg, wateren namelijk af naar de nabijgelegen buurt De Dormig. Bij hevige regenval kampte De Dormig niet alleen met een overbelast riool maar ook met, vanwege de lagere ligging, een hevige toestroom van water uit de hoger gelegen straten in de Lichtenberg. Een nieuw, vernuft funderingssysteem moet mede een einde maken aan de waterproblematiek.

  Lees verder
 • Bekendmakingen week 38

  (19-09-2018)
  Overheid.nl - Bekendmakingen

  In de afgelopen week zijn de volgende bekendmakingen op Overheid.nl gepubliceerd:

  Lees verder
 • Zet een streep door discriminatie!

  (13-09-2018)
  discriminatie

  Discriminatie is het ongelijk behandelen van (groepen) mensen vanwege kenmerken die er in een situatie niet toe doen. Discriminatie is verboden volgens Nederlandse, Europese en internationale wetten.

  Lees verder
 • Nieuwe coöperatie voor jeugdhulp: JenS

  (04-09-2018)
  kinderhanden op elkaar

  De Basis jeugdhulp in de gemeenten Heerlen, Landgraaf en Voerendaal wordt met ingang van 1 januari 2019 uitgevoerd door JenS (Jong en Sterk). Een coöperatie waarin de stichtingen XONAR, Mondriaan, Radar, Koraal, MeanderGroep Zuid Limburg, Alcander Heerlen en Welsun Landgraaf verenigd zijn.

  Lees verder
 • Plan voor Energiepark in Abdissenbosch

  (29-08-2018)
  Het Kreupelbusch

  Bodemzorg Limburg, de eigenaar van het voormalig stortterrein in Abdissenbosch, heeft de gemeente Landgraaf medewerking gevraagd een energiepark te ontwikkelen op het voormalige stortterrein Abdissenbosch. Het  beoogde ‘Energiepark Abdissenbosch’ bestaat uit een zonnepark van 10 tot 12 hectaren. Daarnaast wil NPG Energy op het terrein drie windmolens bouwen.

  Lees verder
 • Vergoeding chronisch zieken en gehandicapten 2018

  (24-08-2018)
  biljetten geld vergoeding

  Heeft u veel ziektekosten en een laag inkomen? Dan kunt u een tegemoetkoming krijgen voor deze kosten. De hoogte van de vergoeding is € 90,-. Om de vergoeding te krijgen moet u voldoen aan een aantal voorwaarden. 

  Lees verder
 • Studenten Wijkleerbedrijf nemen diploma in ontvangst

  (19-07-2018)

  Op donderdag 12 juli ontving de eerste groep studenten van het Wijkleerbedrijf hun diploma. Zij zijn gestart in augustus 2016 en hebben de volledige opleiding doorlopen. Een prestatie om trots op te zijn. Deze trots straalt wethouder Alex Schiffelers ook uit als hij de studenten en docenten toespreekt: ‘Ik wens jullie van harte proficiat en ik spreek mijn oprechte complimenten uit voor studenten, docenten en coördinatoren van het Wijkleerbedrijf’.

  Lees verder
Archief

Bezoek adres

Burgerhoes
Sweelinckplein 1
6371 LB Landgraaf

Route en parkeren

Meer contact- en openingstijden