HOME  |  Over Landgraaf  |  Nieuws

Nieuws

Hier vindt u een overzicht van gepubliceerde nieuwsberichten. Hier staan de actuele berichten onder elkaar vermeld. Bij Archief (onderaan) vindt u wat oudere berichten. Voor nieuwsberichten op de oude website wordt verwezen naar het Webarchief.

 • Lichtjestocht en onthulling kunstwerk ‘Levenslicht’

  (16-01-2020)
  levenslicht

  Vanaf woensdagavond 22 januari tot en met 1 februari krijgt Landgraaf een tijdelijk kunstwerk, het ‘Levenslicht’. Bij het oorlogsmonument aan de Beuteweg herdenken we dan de Holocaustslachtoffers uit onze gemeente. In 2020 is het 75 jaar geleden dat het internationale symbool van de Holocaust, concentratie- en vernietigingskamp Auschwitz, werd bevrijd.

  Lees verder
 • Landgraaf vooruitstrevend in uitwerking plannen Regio Deal

  (16-01-2020)
  Burgerhoes

  De gemeente Landgraaf is vanaf de start actief aan de slag gegaan met de opdracht uit de regiodeal: het vergroten van de brede welvaart in onze regio. Dit heeft geleid tot het Buurtontwikkelplan Oud Nieuwenhagen en Winkelcentrum Op de Kamp, dat op dit moment ter besluitvorming bij de raad ligt. Het plan is aangemeld voor de tweede tranche van de Regio Deal Parkstad Limburg. Het college van burgemeester en wethouders is trots op het plan en de wijze hoe dit (ambtelijk) is uitgewerkt.
  Het voorstel wordt behandeld in de raadsvergaderingen van respectievelijk 30 januari (oordeelsvormend) en 19 februari (besluitvormend).

  Lees verder
 • Landgraafs carnavalsgalaconcert in Burgerhoes

  (15-01-2020)
  in het Burgerhoes Carnavalsgalaconcert Martin Hurkens Herringbiessere

  Op zaterdag 15 februari vindt om 20.00 uur het 26e carnavalsgalaconcert plaats in het Burgerhoes. Entreekaarten zijn vanaf maandag 20 januari voor €5,- te koop bij de receptie van het Burgerhoes.

  Lees verder
 • Bekendmakingen week 3

  (15-01-2020)
  Overheid.nl - Bekendmakingen

  In de afgelopen week zijn de volgende bekendmakingen op Overheid.nl gepubliceerd:

  Lees verder
 • Bouw duurzaam en volledig energieneutraal zwembad van start

  (10-01-2020)
  start bouw zwembad

  Na een lange periode van voorbereidingen is het zover: de bouw van het nieuwe doelgroepenbad aan de Emmastraat in Landgraaf is gestart. Het zwembad is een van de duurzaamste en volledig energieneutrale zwembaden van Nederland.

  Lees verder
 • Graag uw mening over toezicht en handhaving

  (09-01-2020)
  handhaving auto

  De afdeling Toezicht en Handhaving houdt zich bezig met het toezicht op, en de handhaving van, de openbare ruimte. De gemeente ontvangt veel meldingen van inwoners en op basis daarvan kijken we welke zaken de meeste aandacht nodig hebben. Waar dat nodig is, passen wij ons beleid aan.

  Lees verder
 • Nieuwjaarstoespraak 2020 burgemeester Vlecken

  (02-01-2020)
  glazen

  Tijdens de traditionele nieuwjaarsreceptie in het Burgerhoes heeft burgemeester Raymond Vlecken zijn nieuwjaarstoespraak gehouden. Uiteraard door te beginnen met iedereen een gezond en gelukkig 2020 te wensen.

  Lees verder
 • Veiligheid; ons blauw op straat

  (20-12-2019)
  Hoofdartikel gemindezake veiligheid

  De gemeente Landgraaf heeft 6 buitengewoon opsporingsambtenaren (boa’s) in dienst. Zij zijn, naast de politie, het ‘blauw’ op straat. De boa’s maken heel wat mee als ze aan het werk zijn. Aan het vak zitten leuke maar ook moeilijke kanten. De boa’s merken vaak dat het niet bekend is welke taken en bevoegdheden ze hebben. Dat leggen ze graag uit. De boa’s Wiel en Cars vertellen enthousiast over hun vak want als ze het over een ding eens zijn, dan is dat het plezier in het werk!

  Lees verder
 • E-mailservice bekendmakingen

  (19-12-2019)
  over uw buurt zo weet je er van gaan mijn buren verbouwen

  Wist u dat u via de e-mailservice of app van ‘Over uw buurt’ continu op de hoogte kunt blijven van bekendmakingen van de overheid en dus ook van gemeente Landgraaf? Kijk voor meer informatie bij de pagina Bekendmakingen.

 • Boos op mij of op de situatie?

  (21-11-2019)
  boos does lief

  Afgelopen maanden hebben we medewerkers van diverse afdelingen van onze gemeente aan het woord gelaten over agressie en geweld in hun werksituatie. Daarmee sluiten we aan bij de landelijk SIRE-campagne tégen agressie en geweld; #DOESLIEF. Wij vinden dat iedereen met respect behandeld moet worden, ook onze medewerkers en al helemaal in hun publieke functie. Immers: emotie mag, agressie niet. We sluiten onze campagne af met een medewerker van een van onze wijkteams; Emmy Silvertant.

  Lees verder
 • Duurzaam Energie en Klimaatfonds Landgraaf

  (07-11-2019)

  De gemeente Landgraaf wil alle inwoners, verenigingen en ondernemers ondersteunen bij de verduurzaming van woningen en gebouwen. Wethouder Freed Janssen (coördinerend wethouder Verduurzamen samenleving): ‘Wij willen dat maatregelen om energie te besparen voor álle inwoners van onze gemeente haalbaar zijn. Vooral voor diegene met een smalle beurs. Daarvoor starten we met het Duurzaam Energie en Klimaatfonds Landgraaf.'

  Lees verder
 • ‘Het is de toon die de muziek maakt’

  (10-10-2019)
  Boa's

  Met onze campagne tegen agressie en geweld sluiten we aan bij de landelijk SIRE-campagne #DOESLIEF. Omdat wij, als gemeente, vinden dat onze medewerkers met respect behandeld moeten worden. Immers: emotie mag, agressie niet. Verschillende medewerkers komen aan het woord; deze keer onze buitengewone opsporingsambtenaren (boa’s). Handhaving is een van de topprioriteiten van de gemeente Landgraaf, want wij willen een veilige en leefbare gemeente voor onze inwoners. Ons team van boa’s bestaat uit 6 personen; 2 vrouwen en 4 mannen. We gaan in gesprek met Chrissy Heutmekers en Wiel Habets. Chrissy is een half jaar boa in Landgraaf en Wiel heeft al ruim 7 jaar ervaring.

  Lees verder
 • ‘Agressief gedrag doet wat met je hoor!’

  (12-09-2019)
  agressief gedrag Marij en Sanne

  Iedereen wil met respect behandeld worden. Ook de medewerkers van de gemeente. Daarom sluiten we aan bij de landelijke SIRE-campagne #DOESLIEF. Deze keer komen de medewerkers van het Klant Contact Centrum (KCC) aan het woord. Zij zijn vaak het eerste contact wanneer u met de gemeente belt of een bezoek brengt aan het Burgerhoes. Op veel vragen kunnen ze direct een antwoord geven, andere vragen en meldingen moeten worden doorgezet naar collega’s. Dat kan irritatie veroorzaken, maar ook dan geldt: emotie mag, agressie niet.

  Lees verder
 • Educatieprogramma tegen zwerfafval in Landgraaf

  (16-08-2019)
  zwerfafval

  Komend schooljaar 2019-2020 gaat gemeente Landgraaf met alle basisschoolkinderen de strijd tegen zwerfafval aan. Er bestaat een uniek educatieprogramma gericht op basisschoolleerlingen dat bestaat uit een interactieve gastles en een opschoonactie in de wijk. Deelname aan de gastles wordt gratis aangeboden door de gemeente. Kinderen van 7 tot en met 12 jaar worden ware afvalhelden!

  Lees verder
 • Commentaar van ruim 37.000 ‘opzichters’

  (08-08-2019)
  Gemeente Landgraaf tel. 14 045

  Wat aardiger voor elkaar zijn en meer respect tonen. Dat is het doel van de SIRE-campagne #DOESLIEF. Bijvoorbeeld in de winkel, op het sportveld, in het openbaar vervoer of op sociale media. Want iedereen wil toch met respect behandeld worden!

  Lees verder
Archief

Bezoek adres

Burgerhoes
Sweelinckplein 1
6371 LB Landgraaf

Route en parkeren

Meer contact- en openingstijden