HOME  |  Over Landgraaf  |  Nieuws

Nieuws

Hier vindt u een overzicht van gepubliceerde nieuwsberichten. Hier staan de actuele berichten onder elkaar vermeld. Bij Archief (onderaan) vindt u wat oudere berichten. Voor nieuwsberichten op de oude website wordt verwezen naar het Webarchief.

 • Neemt u het initiatief?

  (08-11-2018)
  duimen

  Gemeente Landgraaf vindt het belangrijk dat inwoners zelf activiteiten organiseren. Want u weet het beste waar u en uw buren behoefte aan hebben. Wij faciliteren en ondersteunen graag ideeën die positief bijdragen aan het wij-gevoel in de gemeente en het imago van de gemeente. Dus, hebt u een goed idee voor een activiteit, een evenement of een verbetering van uw buurt? Weet u hoe u mensen bij elkaar kunt brengen en te motiveren mee te doen? Dan kunt u wellicht aanspraak maken op een financiële bijdrage.

  Lees verder
 • Bijzondere onthulling van een bijzonder initiatief

  (08-11-2018)

  In september werd tijdens Burendag in de buurt Achter den Winkel een bijzonder initiatief geboren. Tijdens deze gezellige dag gaven de kinderen in de buurt aan dat ze graag een schone speelplek en woonomgeving willen, maar dat er helaas steeds meer overlast van hondenpoep is. Ze organiseerden een heuse tekenwedstrijd om dit onder de aandacht te brengen met een positieve ‘boodschap’ voor de buurtbewoners. Als gemeente vonden we dit zo’n spontane en originele actie, dat van alle creaties van de drie prijswinnaars een bordje is gemaakt.

  Lees verder
 • In de Bende ook open in 2019

  (08-11-2018)

  De voorbereidingen voor de bouw van het nieuwe zwembad zijn in volle gang. De sporthal is onlangs gesloopt, het aanbestedingstraject is opgestart en we verwachten na de bouwvak 2019 te kunnen starten met de feitelijke bouwwerkzaamheden, die ongeveer een jaar zullen duren. Zolang het nieuwe zwembad er nog niet is, blijft zwembad In de Bende open (onvoorziene omstandigheden daargelaten) en gaan alle activiteiten gewoon door. Alle doelgroepen kunnen dan na realisatie van het nieuwe doelgroepenbad een-op-een overstappen naar de nieuwe locatie.

  Lees verder
 • Intensieve samenwerking gemeente en politie

  (08-11-2018)
  politie toezicht en handhaving

  Mede door verschuivingen in taken en bevoegdheden van de gemeentelijke toezichthouders en handhavers en de politie (wijkagenten) is samenwerking steeds belangrijker. De ‘verbindingsdag(en)’ en de daaruit voortvloeiende gezamenlijke acties die de gemeente en de politie uitvoeren, zijn goede voorbeelden van deze samenwerking. Wij willen u hierover graag iets meer vertellen.

  Lees verder
 • Bekendmakingen week 45

  (07-11-2018)
  Overheid.nl - Bekendmakingen

  In de afgelopen week zijn de volgende bekendmakingen op Overheid.nl gepubliceerd:

  Lees verder
 • App en e-mailservice bekendmakingen

  (01-11-2018)
  over uw buurt zo weet je er van gaan mijn buren verbouwen

  Wist u dat u via de e-mailservice of app van ‘Over uw buurt’ continu op de hoogte kunt blijven van bekendmakingen van de overheid en dus ook van gemeente Landgraaf? Kijk voor meer informatie bij de pagina Bekendmakingen.

 • Opening Bert Janssenpark

  (01-11-2018)
  Bert Janssenpark

  Onder grote belangstelling werd op vrijdag 26 oktober het Bert Janssenpark geopend, een eerbetoon aan oud-burgemeester Bert Janssen, die bijna achttien jaar zeer gewaardeerd burgemeester was van onze gemeente.

  Lees verder
 • Ongeluk Mensheggerweg

  (30-10-2018)
  Brief

  Het college van B en W heeft dinsdag 30 oktober ingestemd met de evaluatie van het ongeluk aan de Mensheggerweg. Deze evaluatie is via een raadsinformatiebrief met bijlagen naar de gemeenteraad gestuurd.

  Lees verder
 • Starter op de koopwoningmarkt? Check onze starterslening!

  (15-10-2018)
  Marlies Dreissen te koop starterslening

  Onlangs heeft de gemeente besloten de deelname aan het provinciaal impulsplan: 'Starters: een eigen thuis!' te verlengen. Marlies Dreissen, verantwoordelijk wethouder Wonen, is blij: ‘Landgraaf is een aantrekkelijke gemeente om te wonen. Met de mogelijkheid van een starterslening verbeteren we de positie van starters op de koopwoningmarkt en stellen wij ze in staat tóch een eigen woning in Landgraaf te kopen. Het is een steuntje in de rug voor mensen die nu te weinig hypotheek kunnen krijgen. Er is een bedrag beschikbaar van in totaal € 500.000,-.’

  Lees verder
 • Mantelzorgcompliment 2018

  (04-10-2018)
  compliment

  De gemeente Landgraaf waardeert het werk van de mantelzorgers enorm. Wij proberen daarom de mantelzorgers zoveel mogelijk te ondersteunen. Het mantelzorgcompliment is één van de manieren waarop we dit doen. Voor 2018 bestaat dit compliment uit een geldbedrag van € 100,- en naar keuze een tegoedbon van € 25,- voor Theater Landgraaf of de Oefenbunker Landgraaf.

  Lees verder
 • Controle zonnepanelen

  (26-09-2018)
  zonnepanelen

  Heeft u meegedaan aan het zonnepanelenproject Parkstad dat gestart is vanaf januari 2017? Waarschijnlijk heeft u gehoord of gelezen over de controle van de 2.800 zonnepaneleninstallaties binnen het dit project.

  Lees verder
 • Speciaal e-mailadres voor facturen

  (20-09-2018)
  mail

  De gemeente Landgraaf heeft per 1 oktober het e-mailadres facturen@landgraaf.nl opengesteld. Vanaf die datum kunt u uw facturen digitaal aan ons laten toekomen en ook vragen over facturen rechtstreeks mailen naar de crediteurenadministratie.

  Lees verder
 • Vergoeding chronisch zieken en gehandicapten 2018

  (24-08-2018)
  biljetten geld vergoeding

  Heeft u veel ziektekosten en een laag inkomen? Dan kunt u een tegemoetkoming krijgen voor deze kosten. De hoogte van de vergoeding is € 90,-. Om de vergoeding te krijgen moet u voldoen aan een aantal voorwaarden. 

  Lees verder
 • Studenten Wijkleerbedrijf nemen diploma in ontvangst

  (19-07-2018)

  Op donderdag 12 juli ontving de eerste groep studenten van het Wijkleerbedrijf hun diploma. Zij zijn gestart in augustus 2016 en hebben de volledige opleiding doorlopen. Een prestatie om trots op te zijn. Deze trots straalt wethouder Alex Schiffelers ook uit als hij de studenten en docenten toespreekt: ‘Ik wens jullie van harte proficiat en ik spreek mijn oprechte complimenten uit voor studenten, docenten en coördinatoren van het Wijkleerbedrijf’.

  Lees verder
Archief

Bezoek adres

Burgerhoes
Sweelinckplein 1
6371 LB Landgraaf

Route en parkeren

Meer contact- en openingstijden