HOME  |  Over Landgraaf  |  Nieuws

Nieuws

Hier vindt u een overzicht van gepubliceerde nieuwsberichten. Hier staan de actuele berichten onder elkaar vermeld. Bij Archief (onderaan) vindt u wat oudere berichten. Voor nieuwsberichten op de oude website wordt verwezen naar het Webarchief.

 • Gratis startersevent voor ondernemers

  (17-01-2019)
  starterscentrum Limburg

  StartersCentrum Limburg organiseert op donderdag 7 februari van 19.00 uur tot 22.00 uur in Business Center Roerpoort in Herten (gemeente Roermond) een startersavond voor iedereen in Limburg die overweegt als zelfstandig ondernemer te starten of recent is gestart.

  Lees verder
 • Bekendmakingen week 3

  (16-01-2019)
  Overheid.nl - Bekendmakingen

  In de afgelopen week zijn de volgende bekendmakingen op Overheid.nl gepubliceerd:

  Lees verder
 • Gezondheidsmarkt op 26 januari

  (10-01-2019)
  SUN plein

  Op zaterdag 26 januari vindt, in het kader van het gemeentelijk project ‘Gezond in Nieuwenhagen’, van 13.00 uur tot 17.00 uur in en rondom wijkpunt SUN-plein een grote gezondheidsmarkt voor jong en oud plaats.

  Lees verder
 • Lintje voor dhr. Wiel Winthagen

  (09-01-2019)

  Zondagmiddag, 6 januari, heeft burgemeester Raymond Vlecken tijdens het Nieuwjaarsconcert een Koninklijke onderscheiding uitgereikt aan de heer Wiel Winthagen bij gelegenheid van zijn afscheid als bestuurslid bij Harmonie St. Caecilia Nieuwenhagen. De heer Winthagen is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau vanwege zijn  verdiensten en tomeloze inzet bij de harmonie als bestuurslid, secretaris en vrijwilliger in diverse commissies.

  Lees verder
 • Vrijwilligers gezocht voor hulp bij paddentrek

  (09-01-2019)
  pad

  IVN De Oude Landgraaf en IVN Ubach over Worms zijn op zoek naar vrijwilligers die vanaf half februari tot ongeveer half april de kikkers en padden willen helpen bij hun jaarlijkse trek naar het water. Helpende handen om de diertjes veilig op hun bestemming te laten aankomen, zijn van harte welkom!

  Lees verder
 • Regenboogvlag wappert op Burgerhoes

  (08-01-2019)

  De regenboogvlag wappert op het Burgerhoes om aandacht te besteden aan het feit dat je openlijk mag uitkomen voor je seksuele voorkeur. Helaas merken we dat de sociale acceptatie van lesbiennes, homo's, biseksuelen en transgenders (LHBT) vaak nog te wensen over laat. Onze gemeenteraad heeft in 2014 unaniem de motie 'Omarm LHBT beleidskaders' aangenomen. Wij dragen als gemeente Landgraaf uit dat voor ons elke inwoner, ongeacht zijn of haar seksuele voorkeur, gelijk is!

 • Laatste kans: inschrijving levensbomenbos Bert Janssenpark

  (03-01-2019)
  levensbomenbos

  Op vrijdag 18 januari sluit de inschrijving voor de adoptie van een boom in het levensbomenbos Bert Janssenpark. Tot die tijd kunt u nog op onze projectpagina terecht voor meer informatie en het inschrijfformulier. Ook liggen er geprinte exemplaren bij de receptie in ons Burgerhoes.

 • Informatiebijeenkomst voor veteranen uit Landgraaf

  (03-01-2019)
  Uitnodiging

  De gemeente wil samen met de Landgraafse veteranen onderzoeken of er voldoende belangstelling is om een veteranenorganisatie van de grond te tillen. 

  Lees verder
 • De Gezondheidsverklaring voor het rijbewijs

  (03-01-2019)
  Vernieuwd

  Bent u gezond genoeg om een rijbewijs te halen of uw rijbewijs te verlengen? Dit beoordeelt het Centraal Bureau Rijvaardigheid (CBR) met de Gezondheidsverklaring. Deze verklaring vervangt de ‘eigen verklaring’ en is op een aantal punten vernieuwd.

  Lees verder
 • Starter op de koopwoningmarkt? Check onze starterslening!

  (15-10-2018)
  Marlies Dreissen te koop starterslening

  Onlangs heeft de gemeente besloten de deelname aan het provinciaal impulsplan: 'Starters: een eigen thuis!' te verlengen. Marlies Dreissen, verantwoordelijk wethouder Wonen, is blij: ‘Landgraaf is een aantrekkelijke gemeente om te wonen. Met de mogelijkheid van een starterslening verbeteren we de positie van starters op de koopwoningmarkt en stellen wij ze in staat tóch een eigen woning in Landgraaf te kopen. Het is een steuntje in de rug voor mensen die nu te weinig hypotheek kunnen krijgen. Er is een bedrag beschikbaar van in totaal € 500.000,-.’

  Lees verder
Archief

Bezoek adres

Burgerhoes
Sweelinckplein 1
6371 LB Landgraaf

Route en parkeren

Meer contact- en openingstijden