HOME  |  Over Landgraaf  |  Nieuws

Nieuws

Hier vindt u een overzicht van gepubliceerde nieuwsberichten. Hier staan de actuele berichten onder elkaar vermeld. Bij Archief (onderaan) vindt u wat oudere berichten. Voor nieuwsberichten op de oude website wordt verwezen naar het Webarchief.

 • Vergadering commissie Ruimtelijke Kwaliteit en Monumenten

  (17-02-2020)
  agenda

  Op 21 februari vindt een vergadering van de commissie Ruimtelijke Kwaliteit en Monumenten plaats.

  Lees verder
 • LS Elektrotechniek zorgt voor nieuwe dynamiek op bedrijfsterrein Abdissenbosch

  (17-02-2020)
  Leon Stevens van LS Elektrotechniek

  Waar tot voor kort een gedeeltelijk leegstaand pand van de voormalige slachterij Benedik het straatbeeld bepaalde, zien we nu de fraai en eigentijdse nieuwbouw van het bedrijf LS Elektrotechniek. Sinds ruim een jaar is dit ‘the place to be’ voor Léon Stevens en zijn 18 medewerkers. De Buitenring ligt op steenworp afstand. Dus een uitstekende uitvalsbasis voor LS Elektrotechniek om klanten in Landgraaf én buiten de regio te bedienen.

  Lees verder
 • Het Mens Ontwikkel Bedrijf nodigt u uit!

  (14-02-2020)
  mensen bij bijeenkomst

  Woensdag 25 maart organiseert het Mens Ontwikkel Bedrijf een werkgeversbijeenkomst. Het thema van de bijeenkomst is: ‘Beter geïnformeerd, beter samenwerken’. De bijeenkomst is van 16.00 tot 19.00 uur op de locatie van het Mens Ontwikkel Bedrijf (Marconistraat 13, Landgraaf). Ondernemers van de gemeente Landgraaf kunnen zich aanmelden voor de bijeenkomst via: info.mensontwikkelbedrijf@landgraaf.nl.

  Lees verder
 • Hulp bij het toetsen van de WOZ-waarde

  (13-02-2020)
  BsGW logo

  U ontvangt deze maand een aanslagbiljet van BsGW. Daarop staat de WOZ-waarde van uw huis aangegeven. Deze WOZ-waarde wordt elk jaar opnieuw vastgesteld. Als u vindt dat deze WOZ-waarde lager of hoger moet zijn, bel dan eerst met BsGW. Hun ervaren taxateurs helpen u graag om de vastgestelde WOZ-waarde te toetsen en indien nodig te corrigeren. Deze hulp is gratis.

  Lees verder
 • Landgraaf onderneemt

  (13-02-2020)
  Hoofdartikel gemindezake Landgraaf onderneemt

  De laatste jaren zien wij grote veranderingen in bedrijven die goederen en diensten verkopen. Denk daarbij aan de extreme stijging van de internetverkoop en het ontstaan van megawinkels. Deze hebben het winkellandschap dat wij van vroeger kennen, sterk veranderd. Samen met ondernemers en partners probeert de gemeente Landgraaf op deze veranderingen in te spelen.

  Lees verder
 • Bekendmakingen week 7

  (12-02-2020)
  Overheid.nl - Bekendmakingen

  In de afgelopen week zijn de volgende bekendmakingen op Overheid.nl gepubliceerd:

  Lees verder
 • Afvalinzameling rond Carnaval

  (11-02-2020)
  afvalinzameling rond carnaval

  Op carnavalsmaandag en -dinsdag (24 en 25 februari) wordt geen afval aan huis ingezameld. Kijk in de Milieu App of op op de website van Rd4 » wanneer uw afval wordt opgehaald (let op: dit kan ook de zaterdag vóór Carnaval zijn). 

  Lees verder
 • Met Carnaval ook NIX

  (11-02-2020)

  De meeste ouders willen niet dat hun kind alcohol drinkt voor het 18 wordt. Maar welke invloed heb je als ouder? Vaak meer dan je denkt. Het lijkt soms net alsof je tegen een muur praat, als je wat vraagt aan je kinderen. Maar wanneer je afspraken maakt over het niet gebruiken van alcohol en tabak, is de kans groter zij zich hieraan houden.

  Lees verder
 • Carnaval in het Burgerhoes

  (10-02-2020)
  alaaf

  Carnaval komt eraan! Onderstaand treft u een overzicht aan van onze activiteiten in het Burgerhoes. Meer carnavalsactiviteiten in de evenementenkalender.

  Lees verder
 • Woonwagenstandplaats Vogelzankweg 115 te huur/te koop en woonwagenstandplaats Europaweg Noord 106 te huur

  (10-02-2020)
  geld biljetten

  Conform de ‘Beleidsregel voor de toewijzing van woonwagenstandplaatsen in de Gemeente Landgraaf’ biedt de gemeente Landgraaf de woonwagenstandplaats gelegen aan de Vogelzankweg 115 (groot ca 227 m²) te koop dan wel te huur aan én de woonwagenstandplaats Europaweg Noord 106 te huur aan.

  Lees verder
 • Inschrijven voor aanwijzing lokale publieke media-instelling

  (10-02-2020)
  Camera

  Media zoals radio en televisie spelen een belangrijke rol bij het informeren van de samenleving. Onafhankelijkheid, kwaliteit en een afwisselend aanbod van informatie is wettelijk vastgelegd. Het Commissariaat van de Media ziet erop toe dat alle regels worden nageleefd. Het commissariaat geeft ook de zogenaamde aanwijzingen af aan de lokale omroepen voor een periode van 5 jaar.

  Lees verder
 • Parkstad gemeenten investeren in samenwerking

  (27-01-2020)
  Logo's in Parkstad

  Zes gemeenten binnen Parkstad Limburg - Brunssum, Heerlen, Kerkrade, Landgraaf, Simpelveld en Voerendaal- gaan hun samenwerking op een aantal terreinen versterken. Dit zijn de terreinen duurzaamheid en energietransitie, grensoverschrijdende samenwerking met de omliggende Duitse regio’s, en de sociaal-economische samenwerking. De gemeente Beekdaelen, die pas geleden heeft gekozen om bij Parkstad te blijven, wordt ook betrokken.

  Lees verder
 • Belastingaanslag 2020 in tweede helft februari

  (22-01-2020)
  Logo BsGW

  In de tweede helft van februari ontvangt u de belastingaanslag voor 2020. Dit is een aanslagbiljet met de gemeentelijke belastingen én de waterschapsbelastingen. 

  Lees verder
 • Educatieprogramma tegen zwerfafval in Landgraaf

  (16-08-2019)
  zwerfafval

  Komend schooljaar 2019-2020 gaat gemeente Landgraaf met alle basisschoolkinderen de strijd tegen zwerfafval aan. Er bestaat een uniek educatieprogramma gericht op basisschoolleerlingen dat bestaat uit een interactieve gastles en een opschoonactie in de wijk. Deelname aan de gastles wordt gratis aangeboden door de gemeente. Kinderen van 7 tot en met 12 jaar worden ware afvalhelden!

  Lees verder
Archief

Bezoek adres

Burgerhoes
Sweelinckplein 1
6371 LB Landgraaf

Route en parkeren

Meer contact- en openingstijden