HOME  |  Over Landgraaf  |  Nieuws

Nieuws

Hier vindt u een overzicht van gepubliceerde nieuwsberichten. Hier staan de actuele berichten onder elkaar vermeld. Bij Archief (onderaan) vindt u wat oudere berichten. Voor nieuwsberichten op de oude website wordt verwezen naar het Webarchief.

 • Vergadering commissie Ruimtelijke Kwaliteit en Monumenten

  (16-07-2018)
  agenda

  Op vrijdag 20 juli vindt een vergadering van de commissie Ruimtelijke Kwaliteit en Monumenten plaats.

  Lees verder
 • Taalproject Nederlands alfabetiseren blijkt groot succes

  (11-07-2018)
  taalproject

  Op donderdag 5 juli heeft wethouder Christian Wilbach certificaten uitgereikt aan de eerste groep cursisten van het taalproject Nederlands alfabetiseren. Deze cursus bereidt statushouders voor op de verplichte inburgeringscursus. Het project heeft twee bijzondere aspecten: het initiatief is afkomstig van een vrijwilliger en ook de lessen worden volledig gegeven door een groep zeer gedreven vrijwilligers. Welsun ondersteunt het project.

  Lees verder
 • Nieuwe mobiele led-wagens

  (11-07-2018)
  ledwagens

  Sinds kort bezit de gemeente twee nieuwe mobiele led-wagens waarop in full colour op afstand teksten en afbeeldingen kunnen worden geplaatst. We zetten deze tekstwagens in bij evenementen, wegwerkzaamheden en eventuele calamiteiten.

  Lees verder
 • Gemeentezaken, afspraak maken!

  (11-07-2018)
  gemeentezaken afspraak maken

  Sinds januari is onze manier van dienstverlening aangepast. Voor het afhalen van uw paspoort, identiteitskaart en rijbewijs, maar ook met een eenvoudige informatievraag of voor het ophalen van een formulier kunt u gewoon binnenlopen in het Burgerhoes op werkdagen tussen 8.30 en 17.00 uur en op donderdag tot 19.00 uur.

  Lees verder
 • Bekendmakingen week 28

  (11-07-2018)
  Overheid.nl - Bekendmakingen

  In de afgelopen week zijn de volgende bekendmakingen op Overheid.nl gepubliceerd:

  Lees verder
 • Rotonde geadopteerd

  (09-07-2018)
  rotonde adoptie

  In aanwezigheid van wethouder Marlies Dreissen (Openbare Ruimte) is de rotonde aan de Grensstraat-Europaweg onlangs geadopteerd door de heer Peer Heiligers, eigenaar van ‘Heiligers Renovatiebouw, Stucwerken en Tegelwerken’ gevestigd aan de Kantstraat 77 in Landgraaf.

  Lees verder
 • Update herinrichting Oude Markt Waubach

  (05-07-2018)
  Oude Markt

  De gemeente werkt aan de voorbereiding en planning van de herinrichting van de Oude Markt en omgeving in hartje Waubach. Onderstaand informeren wij u over de stand van zaken op dit moment.

  Lees verder
 • Nieuwe gemeentegids

  (05-07-2018)
  voorkant gemeentegids

  De gemeentegids 2018-2019 ligt op verschillende plekken in onze gemeente voor u klaar. Samen met de uitgever, FMR Producties/LokaalTotaal, is besloten de papieren gids in een kleinere oplage te produceren en niet langer huis-aan-huis te verspreiden. Dit is milieuvriendelijk en past bij onze ambitie om een duurzame gemeente te zijn.

  Lees verder
 • Hoe betaalt u in het Burgerhoes?

  (05-07-2018)
  betalen Burgerhoes

  Onlangs kwamen enkele Nederlandse gemeenten in het nieuws omdat ze digitaal betalen, pinnen dus, als enige mogelijkheid aanboden. Daarover heeft de landelijke politiek terecht zijn bedenkingen geuit. Hoe zit dat bij uw gemeente in het Burgerhoes?

  Lees verder
 • Woningtoezicht tijdens uw vakantie

  (05-07-2018)
  zwembad vakantie palmen

  Voor inwoners van Landgraaf is het mogelijk om tijdens vakantieafwezigheid extra toezicht op de woning te laten uitoefenen. De toezichthouders van de afdeling Toezicht en Handhaving houden dan een extra oogje in het zeil. Wanneer u van deze service gebruik wilt maken, dan kunt u zich hiervoor via deze website aanmelden.

  Lees verder
 • Verspreiding ViaLimburg met gemeentepagina in weekend tijdens vakantieperiode

  (04-07-2018)
  ViaLimburg

  Voor een periode van negen weken vindt de verspreiding van de ViaLimburg plaats in de weekenden. Voor het eerst in het weekend van 7 en 8 juli. In de ViaLimburg, editie Landgraaf, staat wekelijks onze gemeentepagina met gemeentenieuws.

  Lees verder
 • Incident Mensheggerweg

  (21-06-2018)
  roos

  Het college van B en W heeft vandaag, donderdag 21 juni, een brief aan de gemeenteraad gestuurd met uitleg over de aanrijding met dodelijke afloop, maandag aan de Mensheggerweg. In de bijlagen de brief en het persbericht van het Openbaar Ministerie. 

  Lees verder
 • Actief Plus: hulp nodig bij invullen vragenlijst?

  (31-05-2018)

  Voor 65-plussers in Nieuwenhagen en Lichtenberg is het project ‘Actief Plus’ van start gegaan. Belangrijkste doel is meer mensen gezond en vitaal te houden door te bewegen. Om dat ook te bereiken, krijgen deelnemers aan het project Actief Plus drie keer een bewegingsadvies op maat. 

  Lees verder
 • Start voorverkoop Pinkpopkaarten

  (08-02-2018)
  logo pinkpop 15 16 17 juni 2018

  Op zaterdag 24 februari om 10.00 uur start de voorverkoop van de Pinkpopkaarten voor de 49ste editie van Pinkpop. Ook in het Burgerhoes (Sweelinckplein 1) is die dag een verkooppunt ingericht. De verkoop van de tickets vindt hier alleen plaats op zaterdag 24 februari.

  Lees verder
Archief

Bezoekadres

Burgerhoes
Sweelinckplein 1
6371 LB Landgraaf

Meer contact- en openingstijden