HOME  |  Over Landgraaf  |  Nieuws

Nieuws

Hier vindt u een overzicht van gepubliceerde nieuwsberichten. Hier staan de actuele berichten onder elkaar vermeld. Bij Archief (onderaan) vindt u wat oudere berichten. Voor nieuwsberichten op de oude website wordt verwezen naar het Webarchief.

 • Vooraankondiging Ondernemersdag Heerlen - Landgraaf 2019

  (12-09-2019)
  Slot Schaesberg

  Bent u ondernemer en heeft u interesse in een leuke, leerzame en gezellige dag, reserveer dan alvast dinsdag 19 november in uw agenda.

  Lees verder
 • E-mailservice bekendmakingen

  (12-09-2019)
  over uw buurt zo weet je er van gaan mijn buren verbouwen

  Wist u dat u via de e-mailservice of app van ‘Over uw buurt’ continu op de hoogte kunt blijven van bekendmakingen van de overheid en dus ook van gemeente Landgraaf? Kijk voor meer informatie bij de pagina Bekendmakingen.

 • ‘Agressief gedrag doet wat met je hoor!’

  (12-09-2019)
  agressief gedrag Marij en Sanne

  Iedereen wil met respect behandeld worden. Ook de medewerkers van de gemeente. Daarom sluiten we aan bij de landelijke SIRE-campagne #DOESLIEF. Deze keer komen de medewerkers van het Klant Contact Centrum (KCC) aan het woord. Zij zijn vaak het eerste contact wanneer u met de gemeente belt of een bezoek brengt aan het Burgerhoes. Op veel vragen kunnen ze direct een antwoord geven, andere vragen en meldingen moeten worden doorgezet naar collega’s. Dat kan irritatie veroorzaken, maar ook dan geldt: emotie mag, agressie niet.

  Lees verder
 • Bekendmakingen week 37

  (12-09-2019)
  Overheid.nl - Bekendmakingen

  In de afgelopen week zijn de volgende bekendmakingen op Overheid.nl gepubliceerd:

  Lees verder
 • Zonnepark Abdissenbosch

  (11-09-2019)

  In 2018 diende Bodemzorg Limburg plannen in bij de gemeente om op het voormalige stortterrein in Abdissenbosch, het Kreupelbusch, een zonnepark te realiseren van ongeveer 30.000 zonnepanelen. De plannen voor het ‘Zonnepark Abdissenbosch’ zijn ondertussen vergevorderd.

  Lees verder
 • Programma Open Monumentendag

  (09-09-2019)
  slot schaesberg

  Op zaterdag 14 en zondag 15 september is het weer Open Monumentendag. In Landgraaf vinden de onderstaande activiteiten plaats waarbij u van harte welkom bent!

  Lees verder
 • Landgraaf in beeld gebracht door CycloMedia

  (05-09-2019)
  cyclomedia auto

  Vanaf half september tot half oktober fotografeert CycloMedia de gemeente Landgraaf. Het bedrijf is gespecialiseerd in het grootschalig en systematisch in beeld brengen van de omgeving. Met speciaal uitgeruste voertuigen maakt CycloMedia om de 10 meter 360 graden panoramafoto’s vanaf de openbare weg. 

  Lees verder
 • Startersavond voor aankomende en pas gestarte ondernemers

  (05-09-2019)
  starterscentrum Limburg

  Onder het motto ‘Ondernemen doe je samen’ organiseert Stichting StartersCentrum Limburg op donderdag 26 september van 19.00 uur tot 22.00 uur een gratis evenement voor iedereen die overweegt als zelfstandig ondernemer/zzp’er te starten of onlangs is gestart. Het startersevent vindt plaats in het bedrijfsverzamelgebouw Office à la Carte aan de Poststraat 8 in Sittard.

  Lees verder
 • Een kwestie van doen

  (05-09-2019)
  Ronald en Marcel dak Burgerhoes

  Klimaatproof naar de toekomst, dat wil Landgraaf. Als gemeente zetten we in op allerlei projecten om dat te bereiken; om energie te besparen of op te wekken, en om de uitdagingen, die de veranderingen in ons klimaat met zich mee brengen, op te vangen. Projecten die toegankelijk zijn voor àlle inwoners. Landgraaf is gewoon begonnen, want dat we anders moeten omgaan met onze energiebronnen, ons water en onze aarde, kan niemand meer ontkennen. Marcel Janssen (projectadviseur waterhuishouding) en Ronald Bouwers (duurzaamheidscoördinator) zijn binnen onze gemeente verantwoordelijk voor die projecten. 

  Lees verder
 • Bezoekadres wijkteams gewijzigd voor de maand september

  (27-08-2019)
  Burgerhoes

  Binnen onze gemeente zijn wijkteams actief, waar u terecht kunt voor informatie, advies en ondersteuning ten aanzien van hulpvragen op het gebied van zorg en welzijn. 

  Lees verder
 • Limburg viert 75 jaar bevrijding

  (16-08-2019)
  logo 75 jaar bevrijding

  Vier de vrijheid in Landgraaf!

  In 2019 is het 75 jaar geleden dat Zuid-Limburg werd bevrijd. De bevrijding begon op 12 september 1944, toen geallieerde troepen het dorpje Mesch in de gemeente Eijsden-Margraten binnentrokken. Het eerst bevrijde dorp van Nederland was een feit. Ook Landgraaf leeft al 75 jaar in vrijheid.

  Lees verder
 • Bevolkingsonderzoek borstkanker in Landgraaf

  (10-07-2019)

  Op woensdag 17 juli start Bevolkingsonderzoek Zuid met het bevolkingsonderzoek borstkanker in Landgraaf. Voor dit onderzoek worden alle vrouwen tussen 50 en 75 jaar elke 2 jaar uitgenodigd. Volgens de landelijke richtlijnen zijn dat in 2019 de vrouwen geboren in de jaren 1944 tot en met 1969. Vrouwen uit Landgraaf met de postcodes 6371 tot en met 6374 worden voor deze ronde van het bevolkingsonderzoek uitgenodigd.

  Lees verder
Archief

Bezoek adres

Burgerhoes
Sweelinckplein 1
6371 LB Landgraaf

Route en parkeren

Meer contact- en openingstijden