HOME  |  Over Landgraaf  |  Nieuws

Nieuws

Hier vindt u een overzicht van gepubliceerde nieuwsberichten. Hier staan de actuele berichten onder elkaar vermeld. Bij Archief (onderaan) vindt u wat oudere berichten. Voor nieuwsberichten op de oude website wordt verwezen naar het Webarchief.

 • Digitale informatieborden

  (18-03-2019)
  digitaal informatiebord Suurland

  In het verleden had u als burger of ondernemer de mogelijkheid om reclame te maken op de digitale informatieborden op de invalswegen van Landgraaf. Op deze borden werden ook gemeentelijke berichten geplaatst over komende evenementen binnen de gemeente. Deze digitale informatieborden zijn al enige tijd buiten gebruik. Over enkele maanden worden echter nieuwe borden geplaatst.

  Lees verder
 • Uitgever officiële gemeentegids

  (14-03-2019)
  uitroepteken

  Wij willen u erop attenderen dat FMR Producties/LokaalTotaal de officiële uitgever is van de Landgraafse gemeentegids. De acquisitie voor de volgende editie loopt en tevens is de uitgever bezig met het actualiseren van het adressengedeelte van de gids. 

  Lees verder
 • Tweede themakrant

  (14-03-2019)
  gemeentenieuws Landgraaf

  De tweede themakrant van de gemeente Landgraaf wordt komende week huis aan huis bezorgd. Deze editie heeft als thema: Werk in de wijk. U maakt kennis met onze de afdeling Beheer Openbare Ruimte, kortweg BOR, waar ongeveer 150 medewerkers ervoor zorgen dat onze gemeente een schone en veilige leefomgeving blijft.

  Lees verder
 • Boomfeestdag

  (14-03-2019)
  Boomfeestdag

  Op woensdag 13 maart was het weer Boomfeestdag! Dit jaar waren de leerlingen van openbare basisschool Wereldwijs aan de beurt om hun handen uit de mouwen te steken. Ze plantten diverse soorten struiken en bomen aan de Exdel/hoek Vlekkenkamp ter hoogte van de grafheuvel. Daarbij kregen ze hulp van leden van de twee Landgraafse IVN-verenigingen, Stichting Bosbeheer Landgraaf, Natuurmonumenten en IKL Limburg.

 • Bekendmaking week 11

  (13-03-2019)
  Overheid.nl - Bekendmakingen

  In de afgelopen week zijn de volgende bekendmakingen op Overheid.nl gepubliceerd:

  Lees verder
 • Plantdag levensbomenbos uitgesteld

  (13-03-2019)

  De geplande plantdag komende zaterdag, 16 maart, van het levensbomenbos in het Bert Janssen Park aan de Veeweg in Abdissenbosch gaat helaas niet door. Door de extreme regen van de afgelopen tijd is het terrein veel te nat geworden om de 36 levensbomen te planten. De bomen hebben in deze omstandigheden onvoldoende kans om te overleven. De plantdag wordt daarom uitgesteld. 

  Lees verder
 • Onderhoudswerkzaamheden Kreupelbusch

  (13-03-2019)
  Let op

  Afgelopen maand, februari, zijn op de voormalige stortplaats het Kreupelbusch in Landgraaf diverse beheer- en onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd.

  Lees verder
 • ‘Centraal tellen’ bij de verkiezingen

  (07-03-2019)

  Op woensdag 20 maart vinden de verkiezingen plaats voor de Provinciale Staten en de Waterschappen. De gemeente Landgraaf doet bij deze verkiezingen mee aan het experiment ‘centraal tellen’. Dit betekent dat woensdag 20 maart, na de sluiting van de stembussen om 21.00 uur, in de stemlokalen alleen wordt geteld hoeveel stemmen elke partij heeft behaald. Op grond daarvan wordt diezelfde avond een voorlopige uitslag van de verkiezing bekend gemaakt. De definitieve telling van de stemmen die op de afzonderlijke kandidaten zijn uitgebracht, gebeurt de volgende dag in sporthal Terwaerden. Dan gaan 7 telteams aan de slag met het tellen van alle stembiljetten die in de 22 stembureaus van onze gemeente zijn uitgebracht.

  Lees verder
 • Toegankelijkheid stemlokalen

  (07-03-2019)
  stemmen

  De Kieswet is op een aantal onderdelen gewijzigd. Eén van die onderdelen is de toegankelijkheid van de stemlokalen voor mindervaliden. Voor een kiezer met een beperking moet niet maar een gedeelte van het aantal stemlokalen, maar moeten álle stemlokalen toegankelijk zijn. De speciale checklist die hiervoor gebruikt wordt, is dan ook aangepast.

  Lees verder
 • Vergunning zonnepark Abdissenbosch verleend

  (28-02-2019)
  Zonnepanelen

  De gemeenteraad van Landgraaf heeft woensdag 27 februari 2019 definitief ingestemd met de ontwikkeling van het zonnepark op de voormalige stortplaats, het Kreupelbusch, in Abdissenbosch. Dit betekent dat de vergunning voor het zonnepark definitief verleend kan worden. Deze vergunning geldt alleen voor het zonnepark.

  Lees verder
 • Controle hondenbelasting

  (28-02-2019)
  hond

  Vanaf 1 maart voeren controleurs van Belastingsamenwerking Gemeenten en Waterschappen (BsGw) de jaarlijkse controle uit op het bezit van honden. Dit gebeurt ieder jaar. De controleurs bellen bij u aan om het hondenbezit te inventariseren. Deze controleurs kunnen zich legitimeren, vraag daarnaar!

  Lees verder
 • Pand te koop

  (26-02-2019)
  sale te koop

  In Landgraaf is een pand te koop aan de Heigank 31 op een perceel van circa 843 m². De vraagprijs is € 112.500,00 k.k.

  Lees verder
 • Chatten met de gemeente

  (11-02-2019)
  vrouw met smartphone

  Gemeente Landgraaf is vandaag gestart met een proef met live chat op de gemeentelijke website. Dit betekent dat u met de knop 'Waarmee kan ik u helpen' (rechtsonder) rechtstreeks vragen kunt stellen aan medewerkers van het Klant Contact Centrum.

  Lees verder
 • Starter op de koopwoningmarkt? Check onze starterslening!

  (15-10-2018)
  Marlies Dreissen te koop starterslening

  Onlangs heeft de gemeente besloten de deelname aan het provinciaal impulsplan: 'Starters: een eigen thuis!' te verlengen. Marlies Dreissen, verantwoordelijk wethouder Wonen, is blij: ‘Landgraaf is een aantrekkelijke gemeente om te wonen. Met de mogelijkheid van een starterslening verbeteren we de positie van starters op de koopwoningmarkt en stellen wij ze in staat tóch een eigen woning in Landgraaf te kopen. Het is een steuntje in de rug voor mensen die nu te weinig hypotheek kunnen krijgen. Er is een bedrag beschikbaar van in totaal € 500.000,-.’

  Lees verder
Archief

Bezoek adres

Burgerhoes
Sweelinckplein 1
6371 LB Landgraaf

Route en parkeren

Meer contact- en openingstijden