HOME  |  Over Landgraaf  |  Nieuws

Nieuws

Hier vindt u een overzicht van gepubliceerde nieuwsberichten. Hier staan de actuele berichten onder elkaar vermeld. Bij Archief (onderaan) vindt u oudere berichten. Voor nieuwsberichten op de oude website wordt verwezen naar het Webarchief.

 • Update #26: Oproep en verdere extra maatregelen Van Cranenbroek

  (08-04-2020)
  Karretjes Cranenbroek

  Burgemeester Raymond Vlecken en Mark van Cranenbroek, mede- eigenaar van het gelijknamige bedrijf Van Cranenbroek, doen gezamenlijk een beroep op (potentiële) bezoekers van het bedrijf: ‘Blijf thuis! Kom niet naar Van Cranenbroek als het niet persé noodzakelijk is!

  Lees verder
 • Update #25: Spandoeken grensovergang

  (08-04-2020)
  Verzoek burgemeesters

  Vanmiddag zijn bij de grensovergang in Rimburg en bij de Grensstraat spandoeken opgehangen. De burgemeesters van Ubach-Palenberg en Landgraaf vragen jullie dringend om alleen de grens over te steken als het echt noodzakelijk is. Bijvoorbeeld voor het werk. 

  Lees verder
 • Update #24: Heuvelland Zuid-Limburg gesloten voor dagtoerisme

  (08-04-2020)
  Corona-virus

  Vanaf donderdag 9 april is het Heuvelland afgesloten voor dagtoeristen. Bestemmingsverkeer is wél nog toegestaan. Op basis van de ervaringen van afgelopen zondag, acht Veiligheidsregio Zuid-Limburg deze maatregel noodzakelijk om te voorkomen dat grote groepen mensen bij elkaar komen en op die manier het coronavirus verspreiden. De maatregel duurt in ieder geval tot en met maandag 13 april. 

  Lees verder
 • Bekendmakingen week 15

  (08-04-2020)
  Overheid.nl - Bekendmakingen

  In de afgelopen week zijn de volgende bekendmakingen op Overheid.nl gepubliceerd:

  Lees verder
 • Oproep: beperk grensverkeer!

  (03-04-2020)
  alleen samen krijgen we corona onder controle

  De belangrijkste boodschap die wij van het Rijk hebben gekregen is: ‘blijf zoveel mogelijk thuis’. Een frisse neus halen mag, maar doe dat in de buurt en houd afstand! Dat betekent dat wij niet de grens oversteken naar Duitsland (en België) als het niet persé noodzakelijk is. Als je naar je werk moet in het buitenland, dan is dat natuurlijk een ander verhaal.

  Lees verder
 • Update #23: Videoboodschap van burgemeester Raymond Vlecken aan onze oudere inwoners

  (03-04-2020)
  coronavirus

  Onze oudere inwoners zijn onze grootste zorg. Zij zijn de groep die het kwetsbaarst zijn in deze coronacrisis. Burgemeester Raymond Vlecken maakt zich zorgen om hen en richt zich in de onderstaande videoboodschap tot hen.

  Lees verder
 • Let een beetje op elkaar

  (02-04-2020)
  Let een beetje op elkaar

  In deze heftige periode van ‘verplicht afstand houden’ en ‘thuisquarantaine’ vanwege het Coronavirus, is het goed om extra aandacht te hebben voor huiselijk geweld, kindermishandeling en onveilige thuissituaties.

  Lees verder
 • Update #22: Nieuw aanwijzingsbesluit Wilhelminaberg Landgraaf

  (02-04-2020)
  Corona-virus

  Sinds zondagochtend 29 maart zijn de Wilhelminaberg in Landgraaf en het recreatieve gebied eromheen verboden gebied op basis van het aanwijzingsbesluit voor de sluiting van de Wilhelminaberg van 29 maart 2020. Op 1 april 2020 is er een nieuw aanwijzingsbesluit voor de sluiting van de Wilhelminaberg getekend door de voorzitter van de veiligheidsregio Zuid-Limburg, mw. J.M. Penn-te Strake op basis van de op die dag afgegeven nieuwe noodverordening.

  Lees verder
 • Update #21: Nieuwe noodverordening Veiligheidsregio Zuid-Limburg vastgesteld op 1 april

  (02-04-2020)
  Corona-virus

  Veiligheidsregio Zuid-Limburg heeft een nieuwe noodverordening vastgesteld. In deze nieuwe noodverordening is de verlenging van de maatregelen met betrekking tot de bestrijding van het coronavirus verwerkt die het kabinet op dinsdag 31 maart heeft vastgesteld. De nieuwe noodverordening geldt per direct voor de 16 gemeenten in de regio Zuid-Limburg. Alle informatie vindt u op de website van de Veiligheidsregio Zuid-Limburg ».

  Lees verder
 • Update #20: Coronamaatregelen verlengd tot en met dinsdag 28 april

  (31-03-2020)
  Corona-virus

  Het kabinet heeft vandaag besloten dat alle coronamaatregelen in Nederland » worden verlengd tot en met dinsdag 28 april. In de week vóór 28 april beoordeelt het kabinet wat er voor de periode daarna nodig is. Voor het aanstaande Paasweekeinde is het dringende advies om ook dan thuis te blijven.

  Lees verder
Archief

Bezoek adres

Burgerhoes
Sweelinckplein 1
6371 LB Landgraaf

Route en parkeren

Meer contact- en openingstijden