HOME  |  Over Landgraaf  |  Nieuws  |  Afsluiting Wilhelminaberg

Afsluiting Wilhelminaberg (04-06-2020)

coronavirus

Via onze sociale media kanalen krijgen we regelmatig de vraag wanneer de Wilhelminaberg weer open gaat die op 29 maart in verband met de coronacrisis is afgesloten. We willen graag nog eens uitleggen waarom dat besluit genomen is.

De Wilhelminaberg wordt veel bezocht door sporters en recreanten. De reden van afsluiting is omdat bovenop de berg de ruimte te beperkt is om een veilige afstand te garanderen, wanneer er teveel recreanten en sporters boven zijn aangekomen. De 1,5-meter-regel die de Rijksoverheid hanteert en die nog steeds geldt, is dan niet te waarborgen. Ondanks versoepelingen geldt nog steeds die 1,5-meter-regel. Vandaar dat het hele gebied nog steeds is afgesloten.

Welk gedeelte is wel toegankelijk?

Op het kaartje hieronder kunt u zien in welk gebied u wel kunt wandelen. Het gebied is ingekleurd met lijntjes. Het Winselerpad (de rondweg rondom de berg) valt binnen het afgezette gebied. Het is dus niet mogelijk om via het Winselerpad om de berg te lopen. Let op! Komt u toch binnen het afgezette gebied komt, dan riskeert u een boete van € 390,-.

Mochten er verdere versoepelingen zijn in de maatregelen, die gevolgen hebben voor de Wilhelminaberg, dan laten we dat natuurlijk onmiddellijk weten.

Wilhelminaberg situatietekening

Bezoek adres

Burgerhoes
Sweelinckplein 1
6371 LB Landgraaf

Route en parkeren

Meer contact- en openingstijden