HOME  |  Over Landgraaf  |  Nieuws  |  Basisscholen en kinderopvang vanaf 11 mei aangepast open (aanvulling Rijksoverheid)

Basisscholen en kinderopvang vanaf 11 mei aangepast open (aanvulling Rijksoverheid) (23-04-2020)

Karretjes Cranenbroek

De Rijksoverheid heeft op haar website een nadere toelichting gezet over de nieuwe maatregelen voor basisscholen en kinderopvang ».

Samengevat komt het neer op het volgende:

Basisscholen en de kinderopvang gaan vanaf 11 mei open op een aangepaste manier. Leerlingen krijgen ongeveer de helft van hun lestijd weer les op school, in kleinere groepen. De andere helft van de tijd krijgen zij thuiswerk. De dagopvang voor 0-4 jarigen gaat volledig open. Dat geldt ook voor de gastouderopvang voor 0-12 jarigen. De buitenschoolse opvang (BSO) volgt hetzelfde regime als de basisscholen. Zij zijn alleen open voor en na schooltijden. Op dagen dat kinderen naar school gaan, is de BSO voor hen beschikbaar. Op andere dagen niet. De overheid blijft de eigen bijdrage voor de kinderopvang vergoeden aan ouders. Leerlingen in het speciaal onderwijs en speciaal basisonderwijs gaan vanaf 11 mei weer alle dagen naar school.

Ook hebben zij op hun website een aparte pagina ingericht met vragen en antwoorden over (basis) scholen en kinderopvang ».

Bezoek adres

Burgerhoes
Sweelinckplein 1
6371 LB Landgraaf

Route en parkeren

Meer contact- en openingstijden