HOME  |  Over Landgraaf  |  Nieuws  |  Carnaval in het Burgerhoes

Carnaval in het Burgerhoes (10-02-2020)

Dit item is verlopen op 26-02-2020.
alaaf

Carnaval komt eraan! Onderstaand treft u een overzicht aan van onze activiteiten in het Burgerhoes. Meer carnavalsactiviteiten in de evenementenkalender.

In het Burgerhoes kunt u foto’s bewonderen van alle stadsprinsen en prinsessen sinds 1982. 

Zaterdag 15 februari, carnavalsgalaconcert

Het carnavalsgalaconcert wordt opgeluisterd door Koninklijke Fanfare Eendracht Waubach. Speciale gasten zijn Martin Hurkens, de winnaar van Hollands GotTalent 2010, en de Herringbiessere. Er zijn voor deze avond geen kaarten meer verkrijgbaar. Het concert is uitverkocht.  

Donderdag 20 februari, ontvangst Koetsche Grüskes

Het gemeentebestuur ontvangt stadsprins Hennie I en V.V de Parkstad Böck in het Burgerhoes voor het stadsprinsontbijt. Tegen de klok van 11.00 uur komen de Koetsche Grüskes uit de Groenstraat naar het Burgerhoes waarbij u van harte welkom bent in de Pinkpopzaal. Daarna vervolgen zij hun tocht door de regio op ‘zoek’ naar hun mannen. 

Vrijdag 21 februari, ontvangst Blauw Sjuut

Rond 13.45 uur meert de Blauw Sjuut aan bij het Burgerhoes en zal het college de herauten van de Limburgse carnaval met alle egards ontvangen, ook hierbij bent u van harte welkom.

Zaterdag 22 februari, sleuteloverdracht

Stadsprins Hennie I neemt deel aan de kindercarnavalsoptocht die eindigt bij het Burgerhoes. Daar ontvangt hij, uit handen van burgemeester Raymond Vlecken, de stadssleutel. Zo neemt hij symbolisch de heerschappij over Landgraaf tijdens de drie dolle dagen over. Na de sleuteloverdracht start het artiestenprogramma met optredens van 45èlf, Tessa Schmeets, de Herringbiessere, die Limburger Buben und Freunde en de TrekZek. Het wordt een feestelijke start van de carnaval in Landgraaf! En daarbij bent u natuurlijk van harte welkom. 

Overige activiteiten

Vertegenwoordigers van het college vereren op carnavalszondag de optocht van Ubach over Worms en op carnavalsdinsdag de Landgraaf Optocht met een bezoek. Op maandagochtend vindt in Brokkelze (Rimburg) de uitreiking plaats van de vergulde Wespel.

Bezoek adres

Burgerhoes
Sweelinckplein 1
6371 LB Landgraaf

Route en parkeren

Meer contact- en openingstijden