HOME  |  Over Landgraaf  |  Nieuws  |  College houdt vast aan afspraken over Randweg Abdissenbosch

College houdt vast aan afspraken over Randweg Abdissenbosch (06-12-2018)

Dit item is verlopen op 13-12-2018.
vuist

De Provincie Limburg heeft besloten om de Randweg Abdissenbosch aan te wijzen als een van de infrastructurele projecten, die voorlopig niet uitgevoerd worden. Reden: er is te weinig geld om alle geplande infrastructurele projecten uit te voeren. Het college van burgemeester en wethouders heeft zowel Provinciale Staten als Gedeputeerde Staten laten weten het hier niet mee eens te zijn.

De Provincie heeft een lijst van 31 projecten opgesteld die zij opnieuw tegen het licht gaan houden. Op deze lijst staan volgens de provincie projecten die nog omkeerbaar zijn. Dit kan mogelijk tot gevolg hebben dat enkele van die projecten niet doorgaan. Het besluit daarover wilt de Provincie na de verkiezingen door de nieuwe bestuurders laten nemen. De Randweg staat ook op die lijst. 

'Wij vinden dat de Randweg helemaal niet op deze lijst had mogen staan', aldus wethouder Freed Janssen. 'Vele jaren zijn wij samen met de provincie aan de slag geweest om naast de Randweg ook het Duitse deel van deze nieuwe verbinding te kunnen realiseren. Alleen op die manier kan de verkeersdrukte in de kernen van Landgraaf en Scherpenseel afnemen. Dankzij deze lobby heeft de verbinding in Duitsland hoogste prioriteit gekregen. Op basis hiervan en de afspraken die wij de afgelopen jaren met elkaar hebben gemaakt, vinden wij de realisering van de Randweg een onomkeerbaar project. Wij gaan er dan ook van uit dat wij aan onze afspraken vasthouden en de Randweg Abdissenbosch samen met de Provincie gaan realiseren.'

Bezoek adres

Burgerhoes
Sweelinckplein 1
6371 LB Landgraaf

Route en parkeren

Meer contact- en openingstijden