HOME  |  Over Landgraaf  |  Nieuws  |  Educatieprogramma tegen zwerfafval in Landgraaf

Educatieprogramma tegen zwerfafval in Landgraaf (16-08-2019)

Dit item is verlopen op 16-03-2020.
zwerfafval

Komend schooljaar 2019-2020 gaat gemeente Landgraaf met alle basisschoolkinderen de strijd tegen zwerfafval aan. Er bestaat een uniek educatieprogramma gericht op basisschoolleerlingen dat bestaat uit een interactieve gastles en een opschoonactie in de wijk. Deelname aan de gastles wordt gratis aangeboden door de gemeente. Kinderen van 7 tot en met 12 jaar worden ware afvalhelden!

Educatieprogramma ‘Zwerfafval, Mooi niet!’

Alle basisscholen in gemeente Landgraaf kunnen gratis gebruikmaken van het educatieprogramma. De les is speciaal ontwikkeld door adviesbureau De Bries in samenwerking met de gemeente. Het programma bestaat uit een klassikaal en theoretisch gedeelte, verzorgd door een gastdocent. De interactieve gastles zorgt voor bewustwording bij de leerlingen over het belang van een schone omgeving en natuur. Ze leren wat zwerfafval is, hoe lang afval in de natuur blijft liggen en hoe afval uiteindelijk in de plastic soep kan belanden.

Aansluitend aan de gastles gaan de leerlingen naar buiten om zelf het probleem rondom zwerfafval te zien en om het op te ruimen. De opschoonactie zal op en rondom het schoolplein plaatsvinden. Gewapend met afvalgrijpers, handschoenen en afvalzakken gaan de leerlingen naar buiten en is geen enkel blikje, plasticzakje, sigarettenpeuk, flesje, etc. veilig. De opschoonactie wordt volledig door de gemeente gefaciliteerd.

Maak gebruik van deze kans en laat kinderen ware afvalhelden worden!

Wilt u uw kinderen ook bewust maken over zwerfafval en de gevolgen daarvan? Wilt u dat zij ook een mening vormen over zwerfafval en zich inzetten voor een schone omgeving? Met het educatieprogramma voor alle basisscholen in gemeente Landgraaf worden alle kinderen ware afvalhelden! Meld u eenvoudig aan door een mail te sturen naar: teamschoon@debries.eu.

Bezoek adres

Burgerhoes
Sweelinckplein 1
6371 LB Landgraaf

Route en parkeren

Meer contact- en openingstijden