HOME  |  Over Landgraaf  |  Nieuws  |  Help IVN Ubach over Worms bij inventarisatie vliegend hert

Help IVN Ubach over Worms bij inventarisatie vliegend hert (14-05-2020)

Een vrouwelijke vliegend hert

Ook dit jaar vraagt IVN Ubach over Worms weer uw hulp. In deze tijd vermijden we natuurlijk drukke plekken. Maar ziet u tijdens uw rondje door de buurt een vliegend hert? Maak dan een foto en geef uw waarneming door! Met uw hulp hopen we de stijgende lijn van het aantal waarnemingen te kunnen voortzetten in 2020.

Het vliegend hert is een zeldzame, beschermde kever die nog maar op een paar plekken in Nederland voorkomt. Wij mogen ons dan ook gelukkig prijzen dat het diertje te vinden is in ons leefgebied. 

Waarnemingen

De afgelopen twee jaar is het vliegend hert waargenomen in het gebied Maastrichterweg, Europaweg-Zuid, Groenstraat-Oost, Rimburgerweg en ook in de Groenstraat-West zijn een paar vliegende exemplaren gezien. De eerste kevers komen rond half mei tevoorschijn en blijven tot half augustus om zich voort te planten. Met een beetje geluk laat het dier zich in de namiddag of bij het vallen van de avond zien.

Waarschuwingsborden

Op een tiental plekken in Landgraaf hangen nu waarschuwingsborden. Deze attenderen u op het leefgebied van het vliegend hert. In 2018 en 2019 signaleerden inwoners het diertje in de omgeving van deze borden.

Informatie of foto's 

Ziet u een vliegend hert en heeft u foto's of informatie die voor IVN Ubach over Worms waardevol is? Geef dit dan door aan hun coördinator Leo Offermans. Hij is telefonisch te bereiken via 06-31797976. 

Kijk voor meer informatie op de website van IVN Ubach over Worms ».

Bezoek adres

Burgerhoes
Sweelinckplein 1
6371 LB Landgraaf

Route en parkeren

Meer contact- en openingstijden