HOME  |  Over Landgraaf  |  Nieuws  |  Hoeden van afval en koken met insecten

Hoeden van afval en koken met insecten (29-11-2019)

Dit item is verlopen op 13-12-2019.
Kinderen met hoedjes van papier

Donderdag 21 november verrasten wethouders Alex Schiffelers (onderwijs) en Freed Janssen (duurzaamheid) de kinderen van groep 6 van basisschool De Wegwijzer op een bijzondere manier. Samen met alle basisscholengroepen 6 en 8 van Landgraaf hadden zij deelgenomen aan een het project Duurzaam Landgraaf bij Continium discovery center. Een van de onderdelen van het project was een wedstrijd; welke klas kan het origineelste duurzame idee bedenken? Groep 6 van De Wegwijzer won de hoofdprijs!

Prachtige ideeën

Het project is in samenwerking ontwikkeld met Continium in Kerkrade en de gemeente Landgraaf. Tijdens het project gaan scholieren aan de slag met verschillende vormen van duurzaamheid. Ze brengen een bezoek aan Continium en ontdekken daar wat duurzaamheid is, ze onderzoeken duurzaamheid in hun eigen leefomgeving en gaan aan de slag met de wedstrijd. Al bij de presentaties van alle ideeën bleek dat de creativiteit groot is bij de groepen 6 en 8. Ze varieerden van een duurzaam lied (de ijsbeer zakt door het ijs), samen met de muziekjuf, tot het berekenen hoe je met zo weinig mogelijk afval de gezonde lunches kunt serveren. De ‘jury’ had het dan ook erg moeilijk. Groep 6 van De Wegwijzer kwam als winnaar uit de bus. De meiden in de klas hadden hoeden van afvalmateriaal gemaakt en hielden een heuse modeshow. De jongens bedachten een kinderkookboek ‘Koken met insecten’. Daarvoor hadden ze bestaande recepten aangepast met ‘lekkere insecten’. Dat verdiende de hoofdprijs! Aan beide wethouders de eer om een cheque van € 200,- te overhandigen aan de klas.

We bedanken alle kinderen van de groepen 6 en 8 in Landgraaf voor hun deelname. Jullie hebben geweldig jullie best gedaan. We zien uit naar de ideeën van de groepen in 2020. Zo gaan we samen met onze kinderen naar een Duurzaam Landgraaf.

Bezoek adres

Burgerhoes
Sweelinckplein 1
6371 LB Landgraaf

Route en parkeren

Meer contact- en openingstijden