HOME  |  Over Landgraaf  |  Nieuws  |  Koninklijk lintje voor de heer Bert Vonk

Koninklijk lintje voor de heer Bert Vonk (02-12-2019)

Dit item is verlopen op 16-12-2019.
Koninklijk lintje uitgereikt

Afgelopen zondag 1 december heeft burgemeester Vlecken een Koninklijke onderscheiding uitgereikt aan dhr. Bert Vonk bij gelegenheid van zijn afscheid als voorzitter van de Ouwe Hap Waubach. 

Hij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau vanwege zijn jarenlange verdiensten voor de gemeenschap.

Zijn verdiensten

Van 1966 tot en met 1976 was de heer Vonk al actief voor diverse verenigingen in het Duitse Bramsche. In 1977 is hij weer verhuisd naar Nederland.
Vervolgens was/is hij

  • vanaf 1978 vrijwilliger en van 1984 tot 2004 actief lid was bij Fanfare St. Elisabeth.
  • van 1980 tot 2005 actief lid van de Vasteloavendsverein 'de Geete'. Van 1984 tot 1986 bestuurslid Algemene Zaken, verantwoordelijk voor de wagenbouw en verhuur. Vervolgens van 1986 tot 2002 secretaris en aansluitend tot 2005 penningmeester.
  • van 2009 tot 2017 lid van de Excursiecommissie van de Sociëteit De Linde, een vereniging voor gepensioneerde ambtenaren van ABP en APG, met ruim 300 leden. Hij was de initiator en kartrekker en ieder jaar had hij weer nieuwe ideeën voor een interessant programma.
  • vanaf  2013 voorzitter van de seniorenvereniging Ouwe Hap Waubach. Dit is een dansvereniging voor ouderen, die elkaar hier in het Multifunctioneel Centrum An d'r Put ontmoeten en tevens (swingend) in beweging houden.
  • Vanaf 2014 is hij initiatiefnemer en organisator voor de Fietstocht 50-plus en zet hij bezienswaardige fietsroutes van 40 km. uit. Alles is telkens tot in de puntjes geregeld en gecontroleerd. Zijn betrokkenheid en verantwoordelijkheidsgevoel is zeer groot en zijn tomeloze inzet heeft een grote bijdrage geleverd aan de sportstimulering voor senioren. Hij leeft voor het organiseren van activiteiten voor zijn medemens en zet zich hiervoor met hart en ziel in.
  • Al diverse jaren is de heer Vonk actief lid van de Bargoensvereniging ’t Keieskwieëste uit de Groenstraat en is een van de stabiele en drijvende krachten. Hij ondersteunde al enige tijd de penningmeester en sinds 2017 heeft hij de bestuurstaak van penningmeester overgenomen. Naast zijn veelzijdigheid, het beheren van de financiën en het toneelspelen, neemt hij ook de nodige samenbindende activiteiten voor zijn rekening, zoals het organiseren van een uitstapje met een educatief programma voor de leden.

Foto: Jean Franssen Fotografie

Bezoek adres

Burgerhoes
Sweelinckplein 1
6371 LB Landgraaf

Route en parkeren

Meer contact- en openingstijden