HOME  |  Over Landgraaf  |  Nieuws  |  Let een beetje op elkaar

Let een beetje op elkaar (02-04-2020)

Let een beetje op elkaar

In deze heftige periode van ‘verplicht afstand houden’ en ‘thuisquarantaine’ vanwege het Coronavirus, is het goed om extra aandacht te hebben voor huiselijk geweld, kindermishandeling en onveilige thuissituaties.

Burgemeester Raymond Vlecken legt uit: ‘Nu gezinnen in verband met de corona-maatregelen de hele dag samen thuis zijn, kunnen spanningen eerder oplopen. Juist kwetsbare gezinnen kunnen in deze tijd sneller aan hun grenzen zitten, met alle risico’s die daarbij horen. Het is belangrijk dat wij in tijden van nood naar elkaar omkijken. Laten wij met ons allen een veilig ‘samen thuis’ maken, zeker in deze tijd!’

Dus als u vermoedens heeft, u hoort ruzies en u vertrouwt de situatie niet: ga te rade bij www.ikvermoedhuiselijkgeweld.nl. Neem contact op met het Jeugdteam van de gemeente Landgraaf telefoon 14 045, of bel rechtstreeks naar Veilig Thuis (telefoon 0800 2000). Vertel de kinderen dat zij de kindertelefoon kunnen bellen (telefoon 0800-0432).

Kinderen die thuis onveilig zijn of zich in een kwetsbare situatie bevinden, kunnen ook gebruik maken van opvangvoorzieningen net als kinderen met ouders in vitale beroepen. Ook hierover kunt u contact opnemen met 14 045. Medewerkers van Jeugdteam denken mee of noodopvang een oplossing is en/of er op een andere manier ondersteund kan worden.

Wat betreft de specialistische zorg, ook het Centrum Seksueel Geweld Limburg is dag en nacht bereikbaar (telefoon 0800-0188). De experts regelen voor slachtoffers van seksueel geweld in één keer alles wat nodig is.

Bezoek adres

Burgerhoes
Sweelinckplein 1
6371 LB Landgraaf

Route en parkeren

Meer contact- en openingstijden