HOME  |  Over Landgraaf  |  Nieuws  |  Lintje voor de heer Wiel Moonen

Lintje voor de heer Wiel Moonen (02-01-2019)

Dit item is verlopen op 17-01-2019.
dhr Moonen

Dinsdagmiddag 1 januari heeft burgemeester Raymond Vlecken een Koninklijke onderscheiding uitgereikt aan de heer Wiel Moonen bij gelegenheid van zijn afscheid bij het kerkbestuur. De heer Moonen is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau vanwege zijn talrijke verdiensten en tomeloze inzet bij diverse organisaties.

Hij was vele jaren leider, penningmeester en voorzitter van het Algemeen Bestuur van de Jeugdvereniging Jong Nederland Waubach. Hij organiseerde grote activiteiten zoals de jaarlijkse zomerkampen. Hij droeg zorg voor de uitgifte van het prachtige jubileumboek bij het 60-jarig bestaansfeest en hij was één van de kartrekkers bij de wederopbouw van het clubgebouw ’t Patronaat, dat in 1989 door brand volledig werd verwoest.

Daarnaast was hij vanaf 2003 penningmeester van het kerkbestuur van het parochiecluster Waubach en sinds 2006 voor het parochiecluster Ubach over Worms. Deze functie heeft hij altijd professioneel, accuraat, verantwoord en met de nodige vakkennis vervuld. Niet alleen binnen het bestuur was hij actief, maar ook daarbuiten heeft hij altijd de handen uit de mouwen gestoken

De heer Moonen heeft zich bijzonder ingezet voor de realisatie van Sportpark Ter Waerden. Hij is al jarenlang penningmeester van de beheersstichting, maar ook daarvoor was hij al bijzonder actief met de voorbereidingen. Hierbij heeft hij zijn kennis en kunde op het gebied van financiën weten te verbinden met een gezonde dosis ‘out of the box’- denken. Hij wordt getypeerd als een vakman met grote expertise en hij is ook één van de kurken waarop het park drijft.

Het gemeentebestuur feliciteert de heer Moonen van harte met deze welverdiende Koninklijke Onderscheiding.

Bezoek adres

Burgerhoes
Sweelinckplein 1
6371 LB Landgraaf

Route en parkeren

Meer contact- en openingstijden