HOME  |  Over Landgraaf  |  Nieuws  |  Nieuwe noodverordening en info horeca

Nieuwe noodverordening en info horeca (12-06-2020)

Corona nieuws

Vanaf maandag 15 juni treedt een nieuwe noodverordening in werking. Vanaf die dag kunnen de gemeenschappelijke sanitaire gebouwen bij campings weer in gebruik worden genomen. Verder kunnen verpleeghuizen en woonvormen ouderenzorg weer bezoekers ontvangen als ze coronavrij zijn. Behalve bij locaties waar één of meer besmettingen zijn. Daarvoor is overigens wel toestemming van de beheerder nodig.

Onder strikte voorwaarden worden nu ook onderstaande activiteiten toegestaan.

De voorwaarden zijn dat er maximaal 30 personen het gebouw mogen bezoeken, de afstand van 1,5 meter in acht wordt genomen en ook wanneer de andere, inmiddels gebruikelijke, hygiënemaatregelen in acht worden genomen.

Daarbij geldt tevens dat maximaal één spelende persoon mag staan en de overige personen een zitplaats moeten innemen.

Bowlen

Bowlen wordt toegestaan. Het wordt als spel gezien en niet als sport. Er dient te worden voldaan aan de eisen uit de noodverordening, zoals hygiëne, afstand en het maximaal aantal personen binnen.

Biljarten en darten

Deze recreatieve horecaspellen worden toegestaan onder de voorwaarden die ook voor horeca gelden. Dat wil zeggen dat de beperking van het aantal bezoekers binnen in acht moet worden genomen. Denk aan een veilige afstand. Alleen degene die aan de beurt is mag staan. De overige deelnemers zitten op gepaste afstand.

Kienen en kaarten

Kienen en kaarten worden toegestaan onder dezelfde voorwaarden. Neem een veilige afstand, denk aan de hygiëne en de beperking van het aantal personen.

Bezoek adres

Burgerhoes
Sweelinckplein 1
6371 LB Landgraaf

Route en parkeren

Meer contact- en openingstijden