HOME  |  Over Landgraaf  |  Nieuws  |  Ondertekening convenant M.

Ondertekening convenant M. (13-06-2019)

Dit item is verlopen op 27-06-2019.
ondertekening convenant M

De gemeente Landgraaf was donderdag 13 juni gastheer voor de ondertekening van het convenant Meld Misdaad Anoniem (M.) M. is het onafhankelijke meldpunt waar inwoners anoniem informatie kunnen geven over ernstige criminaliteit en misdaad. De burgemeesters van de gemeenten Beekdaelen, Brunssum, Voerendaal en Landgraaf ondertekenden het convenant en zijn hiermee de eerste Limburgse gemeenten die zich bij M. hebben aangesloten.

Inwoners kunnen zich bij M. melden over bijvoorbeeld moord en doodslag, mishandeling, overvallen, brandstichting, wapen-, drugs- of mensenhandel. Maar ook met informatie over fraude en corruptie kunnen zij bij het meldpunt terecht. M. is geen onderdeel van de politie.

Meer sturing en monitoring

Vanaf 1 januari dit jaar vormen de gemeenten Simpelveld, Voerendaal, Beekdaelen, Brunssum en Landgraaf (SV BBL) het geografische ankerpunt voor het basisteam van de politie binnen het district Parkstad. Het basisteam ‘bedient’ ruim 120.000 inwoners in 5 gemeenten verspreid over een oppervlakte van ongeveer 160 km2. Voerendaal, Beekdaelen, Brunssum en Landgraaf gaan samenwerken met M. om hun informatiepositie ten aanzien van ondermijnende criminaliteit te versterken. Gemeente Simpelveld heeft besloten om voorlopig niet aan te sluiten en eerst de ontwikkelingen af te wachten.

Bekijk de website van M. »  voor meer informatie over de werkwijze van M. en help ons misdaad te bestrijden! Dat kan via het telefoonnummer: 0800 - 7000, of via het online meldingsformulier »

Bezoek adres

Burgerhoes
Sweelinckplein 1
6371 LB Landgraaf

Route en parkeren

Meer contact- en openingstijden