HOME  |  Over Landgraaf  |  Nieuws  |  Ongekende drukte milieuparken: Stel bezoek uit

Ongekende drukte milieuparken: Stel bezoek uit (20-03-2020)

rd4

Dat veel mensen meer tijd in en om het huis doorbrengen, is zeker te merken bij de Rd4-milieuparken. Er wordt thuis flink opgeruimd, waardoor de milieuparken overbelast worden.

‘De hele week zien we lange wachtrijen bij de milieuparken. Het zijn recordaantallen aan bezoekers.’ Aldus Roger Wetzels, manager grondstoffen en verantwoordelijk voor de milieuparken. ‘Het overstijgt de bezoekersaantallen van een drukke zaterdag. Bij sommige parken schrijven we zelfs dubbele cijfers.’ Rd4 roept op om het bezoek aan het park uit te stellen.

Toename kringloopspullen en BEST-tassen

Roger Wetzels vervolgt: ‘We zien een extreme toename van kringloopspullen. Rd4 heeft circulariteit hoog in het vaandel staan. Onze kringloopwinkels zijn vanwege het coronavirus tijdelijk gesloten. Daar kunnen we spullen nu niet verkopen.’ Rd4 heeft besloten om de verwerking en sortering van kringloopspullen stop te zetten om de gezondheid van medewerkers te waarborgen. Roger Wetzels: ‘Onze opslagcapaciteit bereikt zijn grenzen. Als mensen in dit tempo kringloopspullen blijven aanbieden, moeten we straks misschien spullen vernietigen. En juist dat kán niet de bedoeling zijn.’ Rd4 roept de burgers op om kringloopspullen thuis te bewaren totdat de eerste storm voorbij is.

Oplossing in verband met sterfgevallen

Voor een compleet overzicht van de aanpassingen in de dienstverlening van Rd4, kunt u terecht op de website van Rd4 ». Hier treft u ook een lijst aan van meest gestelde vragen en antwoorden.

Bezoek adres

Burgerhoes
Sweelinckplein 1
6371 LB Landgraaf

Route en parkeren

Meer contact- en openingstijden