HOME  |  Over Landgraaf  |  Nieuws  |  Programma Open Monumentendag

Programma Open Monumentendag (09-09-2019)

Dit item is verlopen op 16-09-2019.
slot schaesberg

Op zaterdag 14 en zondag 15 september is het weer Open Monumentendag. In Landgraaf vinden de onderstaande activiteiten plaats waarbij u van harte welkom bent!

Tentoonstelling, boekenmarkt en boekpresentatie Heemkundevereniging Landgraaf

In het Multifunctioneel Centrum An de Voeëgelsjtang 12 kunt u op zaterdag 14 september van 11.00 tot 16.00 uur een tentoonstelling met unieke beelden bezichtigen van de Heemkundevereniging Landgraaf met als thema: ‘Vrij, maar niet veilig …!’. Om 12.00 uur vindt de officiële opening plaats en de presentatie van twee bijbehorende themaboeken ‘Vrij, maar niet veilig …!’ en ‘75 jaar bevrijding’. De boeken zijn tijdens de Open Monumentendag tegen gereduceerd tarief te koop.
De hele dag is er een boekenmarkt met boeken over de lokale geschiedenis. Ook kunt u een kijkje nemen in het studiecentrum. Er zijn leden van de Heemkundevereniging aanwezig om uw vragen over het rijke verleden van Landgraaf te beantwoorden en om u wegwijs te maken in vakgebieden zoals genealogie, paleografie, archeologie en monumenten. 

Meer informatie vindt u op de website van de heemkundevereniging ».

Landgoed Slot Schaesberg

Landgoed Slot Schaesberg is op zaterdag 14 en zondag 15 september van 10.00 tot 17.00 uur gratis te bezoeken. De vrijwilligers staan paraat om u een rondleiding en tekst en uitleg te geven over het ambitieuze herbouwproject en de vorderingen. U kunt genieten van het uitzicht op de uitkijktoren die in de 17e-eeuwse toren is geplaatst, een kijkje nemen in de kelders van de kasteelruïne waar begin 18e eeuw nog de zogenaamde ‘Bokkenrijders’ gevangen werden gezet, de historische groentetuin ontdekken en de historische dierenrassen in de kinderboerderij bezoeken. Brasserie Hoeve 1650 is geopend voor een hapje en een drankje.

Kortom, alle ingrediënten voor een gezellige dag. Kom Slot Schaesberg beleven!

Meer informatie vindt u op de website van Landgoed Slot Schaesberg ».

Bezoek adres

Burgerhoes
Sweelinckplein 1
6371 LB Landgraaf

Route en parkeren

Meer contact- en openingstijden