HOME  |  Over Landgraaf  |  Nieuws  |  Start bouwwerkzaamheden doelgroepenbad

Start bouwwerkzaamheden doelgroepenbad (12-12-2019)

Dit item is verlopen op 11-01-2020.
helm

Na een lange periode van voorbereidingen is het zover: op vrijdag 10 januari starten de bouwwerkzaamheden van het nieuwe doelgroepenbad aan de Emmastraat. Het nieuwe zwembad komt op de plek van sporthal In de Bende. In het eerste kwartaal van 2021 moet het nieuwe zwembad klaar zijn voor gebruik. Daarna wordt het ‘oude’ zwembad In de bende gesloopt. Op die plek komen daarna parkeerplaatsen.

Nieuwe zwembad

Acht maanden geleden tekenden wethouder Freed Janssen en Roy van Oudenhoven, directeur van Geelen Bouwbedrijf B.V., de contracten voor de uitvoering. Het nieuwe zwembad krijgt een bad van 25 x 10 meter, 2 meter diep, met een beweegbare bodem. Uit onderzoek blijkt dat we dit in Parkstad aan zwemwater nodig hebben.

Duurzaamheid als speerpunt

Het nieuwe zwembad is geheel losgekoppeld van gas. Om energieverlies tot een minimum te beperken maken we gebruik van zogenaamde ‘slimme technieken’. Zo wordt bijvoorbeeld het water in het bad gebruikt als energieopslag en halen we de warmteterugwinning uit het spoelwater. Het zwembadwater wordt schoongehouden via elektrolyse in plaats van chloor. Dit alles en de combinatie van zonnepanelen met warmtepompen maken ons zwembad tot één van de duurzaamste en energiezuinigste zwembaden van het land.

Bezoek adres

Burgerhoes
Sweelinckplein 1
6371 LB Landgraaf

Route en parkeren

Meer contact- en openingstijden