HOME  |  Over Landgraaf  |  Nieuws  |  Studenten Wijkleerbedrijf nemen diploma in ontvangst

Studenten Wijkleerbedrijf nemen diploma in ontvangst (19-07-2018)

Dit item is verlopen op 12-12-2018.

Op donderdag 12 juli ontving de eerste groep studenten van het Wijkleerbedrijf hun diploma. Zij zijn gestart in augustus 2016 en hebben de volledige opleiding doorlopen. Een prestatie om trots op te zijn. Deze trots straalt wethouder Alex Schiffelers ook uit als hij de studenten en docenten toespreekt: ‘Ik wens jullie van harte proficiat en ik spreek mijn oprechte complimenten uit voor studenten, docenten en coördinatoren van het Wijkleerbedrijf’.

‘Het is mooi om te zien dat de studenten met deze opleiding meer mogelijkheden en kansen krijgen in onze samenleving, die zij met het reguliere onderwijs waarschijnlijk niet hadden gehad. De meesten kiezen nu voor een vervolgopleiding (in de zorg) en ik wens ze daar heel veel succes mee’, aldus de wethouder.

Het Wijkleerbedrijf is ontstaan in samenwerking tussen het Arcus College, Calibris advies, Meandergroep, Levanto, Radar en de gemeente Landgraaf. De naam zegt het al. Wijkleerbedrijf: Leren vanuit de wijk, leren in de wijk. Theorie en praktijk zijn hier nauw met elkaar verbonden. Studenten bieden informele hulp bij bewoners in de wijken van Landgraaf, bieden extra hulp en aandacht in zorginstellingen en organiseren samen met hun docenten en coördinatoren activiteiten voor wijkbewoners in de zaal van het WijkLeerbedrijf. De docenten en begeleiders sluiten met hun lesstof nauw aan bij de dingen die de studenten in de praktijk tegenkomen. De mentor en de coördinatoren zorgen dat praktijk en theorie met elkaar in evenwicht zijn.

Behaalde resultaten:

  • In totaal hebben de studenten maar liefst 3000 uur informele hulp bij wijkbewoners van Landgraaf geleverd en 10.000 uur extra zorg en aandacht binnen zorginstellingen en peuterspeelzalen.
  • Wijkklanten geven de inzet van de studenten van het WijkLeerbedrijf gemiddeld een 8.5!

Bezoek adres

Burgerhoes
Sweelinckplein 1
6371 LB Landgraaf

Route en parkeren

Meer contact- en openingstijden