HOME  |  Over Landgraaf  |  Nieuws  |  Update #11: Informatie vanuit Veiligheidsregio

Update #11: Informatie vanuit Veiligheidsregio (23-03-2020)

corona

De veiligheidsregio zet regelmatig nieuwe informatie over het coronavirus en de maatregelen op hun website». Wij delen deze informatie zoveel als mogelijk via onze kanalen met u. Gisteren zette de Veiligheidsregio twee belangrijke berichten online: 

Afsluiting kleine grensovergangen België (18:57 uur)

Om sluipverkeer te voorkomen, zijn of worden kleinere toegangswegen naar België volledig afgesloten. Hoor je bij de groep die met een werkgeversverklaring de grens over mag? Dan kan het zijn dat je niet meer op alle plekken door kunt en moet omrijden. Rijd via de grote wegen zoals bijvoorbeeld de Maastrichtersteenweg in Maastricht, via de autoweg A76 of de brug tussen Roosteren en Maaseik.
Ook hier wordt streng gecontroleerd.

Dringend verzoek om medewerking (14.12 uur)

Veiligheidsregio Zuid-Limburg en Veiligheidsregio Limburg Noord vragen dringend uw medewerking om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. 

België heeft op 18 maart 2020 strenge controles aan de grensovergangen ingevoerd op niet-essentiële verplaatsingen. De grens oversteken door Nederlanders naar België voor bijvoorbeeld tanken, boodschappen doen, wandelen, fietsen of vakantie wordt door de Belgische overheid vooralsnog niet meer toegestaan. Alleen mensen die over een werkgeversverklaring beschikken, mogen de grens nog oversteken.Ook de Duitse overheid raadt niet-essentieel grensverkeer af. Ook hiervoor vragen wij uw medewerking. Elke besmetting is er één te veel. Houd 1,5 meter afstand en neem de hygiënemaatregelen in acht.

Bedankt voor uw medewerking. Blijf gezond! 

Bron: website Veiligheidsregio Zuid-Limburg 

Bezoek adres

Burgerhoes
Sweelinckplein 1
6371 LB Landgraaf

Route en parkeren

Meer contact- en openingstijden