HOME  |  Over Landgraaf  |  Nieuws  |  Update #6: Informatie vanuit het college van B&W

Update #6: Informatie vanuit het college van B&W (16-03-2020)

Corona-virus

Gisteren heeft het kabinet een aantal aanvullende maatregelen bekend gemaakt. Zo is onder andere de termijn waarvoor de maatregelen gelden verlengd tot 6 april. Tot deze datum zijn scholen, eet- en drinkgelegenheden, Sport- en fitnessclubs, sauna’s, sexclubs en coffeeshops gesloten. 

De gevolgen van deze maatregelen hebben wij vandaag in kaart gebracht. Graag delen wij deze informatie met u:

Kermissen

Het college heeft besloten om de kermis in Waubach niet door te laten gaan. De maatregelen die zijn ingevoerd door het kabinet gelden tot maandag 6 april. De kermis valt aan het einde van deze periode (4 tot en met 7 april).

Wensbus Landgraaf

Vanaf dinsdag 17 maart tot maandag 6 april voert de Wensbus Landgraaf geen ritten uit. Twee vrijwillige chauffeurs zijn ziek en ook vanuit het Mens Ontwikkel Bedrijf is het niet mogelijk om een chauffeur in te schakelen.

Bezorg- en afhaalservice horeca

Bezorgen en afhalen van maaltijden blijft vooralsnog mogelijk. Hierbij adviseert het kabinet een aantal zaken in acht te nemen:

  • vermijd drukte
  • zorg dat u niet met andere mensen te dicht op elkaar staat
  • neem uw consumptie mee naar huis (niet ter plaatse opeten)

Ondernemers die deze service aanbieden vragen wij met klem om deze richtlijnen ter harte te nemen. U kunt daar als bezoeker ook uw steentje aan bijdragen zodat deze services zo lang mogelijk open kunnen blijven. Het kabinet kan namelijk de komende weken hierover aanvullende maatregelen kan treffen. Uiteraard zullen dan de nieuwe maatregelen gelden.

Bijeenkomsten raad

Alle bijeenkomsten van de raad die tot 6 april ingepland stonden, zijn opgeschort. In de raadsinformatiebrief » vindt u de volledige informatie hierover.

Meer informatie

Vragen en antwoorden die volgen uit deze nieuwe maatregelen op de website van Rijksoverheid » aangevuld.

Kijk voor meer informatie ook op de website van de Veiligheidsregio Zuid-Limburg ».

Bezoek adres

Burgerhoes
Sweelinckplein 1
6371 LB Landgraaf

Route en parkeren

Meer contact- en openingstijden