HOME  |  Over Landgraaf  |  Nieuws  |  Werkbezoek Kamerlid Rens Raemakers

Werkbezoek Kamerlid Rens Raemakers (21-12-2018)

Dit item is verlopen op 12-01-2019.
Rens Raemakers

Tweede Kamerlid Rens Raemakers is vrijdag (21 december) op werkbezoek bij de gemeente Landgraaf geweest. Dat bezoek stond in het teken van de Landgraafse aanpak van het nieuwe peuterstelsel en van talentontwikkeling. Hij werd hierover bijgepraat door wethouder Alex Schiffelers, gemeentesecretaris Hans Rijvers en senior-beleidsmedewerker Joyce Dahlmans.

Met name de plannen voor de gezamenlijke aanpak van Landgraaf met de buurgemeenten Brunssum en Kerkrade om talentontwikkeling van kinderen en jongeren een duurzame plek te geven, kregen veel aandacht als voorbeeld van samenwerking in de regio Parkstad.

Rens Raemakers (D66) uit het Midden-Limburgse Neer is met zijn 27 jaar het jongste Kamerlid en heeft onder andere Kinderopvang/kindregelingen, Jeugdzorg en de Participatiewet in zijn portefeuille. Als onderdeel van het werkbezoek vertelden enkele leerlingen van de basisscholen Op gen Hei en De Speurneus over hun toekomstplannen en de talenten die daarvoor nodig zijn.

Rens Raemakers toonde zich onder de indruk van de Landgraafse aanpak en van de samenwerking met de buurgemeenten. Het Kamerlid vertrok niet met lege handen: hij kreeg een boekje waarin het bijzondere van de Landgraafse aanpak wordt beschreven, geïllustreerd met tekeningen van kinderen. Een van die tekeningen werd mooi ingelijst voor op zijn Haagse werkkamer én hij kreeg een lijstje aandachtspunten vanuit Landgraaf mee voor de Haagse politiek. Met de belofte van het Kamerlid die punten in Den Haag te bespreken en de uitnodiging van de gemeente voor een conferentie over talentontwikkeling begin 2019 werd het werkbezoek afgesloten.

Bezoek adres

Burgerhoes
Sweelinckplein 1
6371 LB Landgraaf

Route en parkeren

Meer contact- en openingstijden