HOME  |  Over Landgraaf  |  Projecten en plannen  |  Zonnepanelenproject Parkstad

Zonnepanelenproject Parkstad

Na het succesvolle zonnepanelenproject van de gemeente Landgraaf (eind 2014) hebben de acht Parkstadgemeenten (Brunssum, Heerlen, Kerkrade, Landgraaf, Nuth, Onderbanken, Simpelveld en Voerendaal) in 2016 besloten dat voorbeeld te volgen en als stadsregio Parkstad Limburg gezamenlijk het zonnepanelenproject Parkstad te starten. 

Alles wordt geregeld

In dit project wordt alles voor u geregeld. Van de aanschaf en installatie van zonnepanelen op uw dak tot de garantie en het onderhoud gedurende vijftien jaar. Hiervoor sluit u een lening af tegen een lage rente met de gemeente Landgraaf. Die lening lost u gedurende vijftien jaar maandelijks af. U kunt er ook voor kiezen de lening versneld, of zelfs in één keer, af te lossen. In opdracht van de gemeente voert Volta Limburg als serviceprovider het Zonnepanelenproject Parkstad uit.

Wie kan meedoen?

Alle woningeigenaren van de Parkstadgemeenten kunnen deelnemen, ook met een smalle beurs. Maar ook bedrijven en verenigingen met een kleinverbruikersaansluiting (van maximaal 3×80 ampère) zijn welkom.

Meer weten?

In februari en maart 2017 zijn diverse informatiebijeenkomsten georganiseerd. We mochten ruim 360 inwoners van onze gemeente verwelkomen. Hebt u interesse in het project? Kijk dan voor meer informatie op zonnepanelenprojectparkstad.nl ». Samen gaan we op weg naar een duurzaam Parkstad!

Energieneutrale regio

Het project is het eerste uit het beleid- en uitvoeringsprogramma Parkstad Limburg Energie Transitie (PALET) en moet de opmaat zijn naar een energieneutrale regio in 2040. De woningen worden in totaal voorzien van 101.500 panelen met een totale investering van 45,3 miljoen euro. Het Parkstad-project is voor zover bekend veruit het grootste project voor particulieren in Nederland.

Document presentatie informatiebijeenkomst

Bezoek adres

Burgerhoes
Sweelinckplein 1
6371 LB Landgraaf

Route en parkeren

Meer contact- en openingstijden