HOME  |  Over Landgraaf  |  Veiligheid  |  NL-alert en Burgernet

NL-alert en Burgernet

Met uw mobiele telefoon kunt u informatie ontvangen van NL-Alert en Burgernet.

NL-Alert: direct informatie bij een noodsituatie

NL-Alert is een alarmmiddel van de overheid voor uw mobiele telefoon. Bij een (dreigende) noodsituatie in de directe omgeving van uw mobiele telefoon ontvangt u automatisch een tekstbericht van de overheid. Hierin staat precies wat er aan de hand is en wat u op het beste kunt doen. NL-Alert werkt ook als het normale telefoonnetwerk overbelast is. 

U hoeft zich niet aan te melden voor NL-Alert; mogelijk dient u wel in uw mobiele telefoon een instelling aan te passen om berichten te kunnen ontvangen. 

Meer informatie over NL-Alert en hoe je je mobiele telefoon moet instellen om berichten te kunnen ontvangen, vindt u op de website van NL-Alert ».

Burgernet

Burgernet is een samenwerkingsverband tussen gemeente, politie en inwoners met als doel de veiligheid in de woon- en werkomgeving te bevorderen. Als u zich heeft aangemeld bij Burgernet, ontvangt u SMS-berichten of ingesproken berichten met het verzoek in uw buurt uit te kijken naar een persoon of voertuig. Dit kan te maken hebben met bijvoorbeeld diefstal of inbraak, doorrijden na een aanrijding, tasjesroof, geweld of vermiste personen. U kunt uw informatie dan doorgeven aan de Burgernet-meldkamer.

U ontvangt alleen Burgernet-berichten over het gebied rondom het adres dat u bij aanmelding heeft aangegeven.

Meer informatie over Burgernet en hoe u zich kunt aanmelden, vindt u op de website van Burgernet ».

Bezoek adres

Burgerhoes
Sweelinckplein 1
6371 LB Landgraaf

Route en parkeren

Meer contact- en openingstijden