HOME  |  Over Landgraaf  |  Verkeershinder

Verkeershinder

Op deze pagina vindt u alle actuele berichten over verkeershinder (wegwerkzaamheden, tijdelijke verkeersmaatregelen en dergelijke).

Locatie verkeershinder

 • Lichtenberg: groot onderhoud wegen

  (20-02-2019)

  In de week van 4 maart starten de werkzaamheden in het kader van het 'groot onderhoud wegen' in de buurt De Lichtenberg. De laatste fase van dit project ronden wij in oktober af. 

  Lees verder
 • Parkeerverbod parkeerplaats Dorpstraat

  (14-03-2019)

  In verband met de Paasmarkt in winkelcentrum Op de Kamp op maandag 22 april van 10.00 tot 18.00 uur is de parkeerplaats aan de Dorpstraat gesloten voor alle verkeer uitgezonderd voetgangers van 21 april 20.00 uur tot 22 april 2019 20.00 uur. Tevens geldt een tijdelijk parkeerverbod van 21 april 20.00 uur tot 22 april 20.00 uur. Er is rekening gehouden met opbouw- en afbreek-/opruimwerkzaamheden.

 • Willem Dreesstraat/Hovenstraat - rioolreconstructie

  (18-03-2019)

  Op maandag 11 maart startten de werkzaamheden voor de (riool)reconstructie van de Willem Dreesstraat. Zij duren ongeveer 6 weken. De omleidingsroute loopt via de Sloterstraat. Bewoners zijn door de aannemer nader geïnformeerd.

  Lees verder
 • Honigmannstraat: vervangen bomen en overige werkzaamheden

  (11-02-2019)

  In opdracht van de gemeente landgraaf gaan de Algemene Bomendienst Limburg en aannemersbedrijf Strada de komende weken werken in de Honigmannstraat: op zaterdag 9 februari worden de bomen gekapt. Op dinsdag 19 februari starten we met het verwijderen van de bestratingen rondom de bomen. Daarna worden zo snel mogelijk de stronken verwijderd, de trottoirs en parkeervakken weer hersteld en de nieuwe boomplantgaten gemaakt. Deze werkzaamheden nemen in totaal ongeveer 2 tot 3 weken in beslag. Uiteraard is dit afhankelijk van de weersomstandigheden.
  Het herplanten van de bomen gebeurt op een later tijdstip.

  Deze werkzaamheden vinden plaats binnen het project 'achterstallig onderhoud bomen'.

  Lees verder
 • Reconstructie Oude Markt Waubach

  (11-01-2019)

  Onlangs zijn de voorbereidende werkzaamheden aan de 'oude markt' gestart. Wij verwachten op 1 april te kunnen starten met de feitelijke reconstructie. 

  Lees verder
 • Werkzaamheden Reeweg

  (07-02-2019)

  In het laatste weekend van maart en de eerste twee weekenden in april voert KWS infra onderhoudswerkzaamheden voor ons uit aan de Reeweg. Tijdens de werkzaamheden is het werkgebied volledig afgesloten voor verkeer. Een omleidingsroute wordt ter plaatse via bewegwijzering aangegeven. Ook zijn er verkeersregelaars aanwezig om het verkeer te begeleiden. In onderstaande pdf vindt u een situatietekening waarop een en ander staat aangegeven.  

  Lees verder
 • Rioolreconstructie Olmenstraat, Esdoornstraat en Rechtstraat

  (19-11-2018)

  In de Olmenstraat, Esdoornstraat en Rechtstraat vernieuwt de gemeente het riool. Daarnaast worden alle vuilwater huisaansluitingen vervangen en regenwater afgekoppeld. De werkzaamheden worden gefaseerd uitgevoerd en duren naar verwachting tot en met week 38 (2019).

  Lees verder
 • Werkzaamheden Welterlaan, gemeente Heerlen

  (14-06-2017)

  De gemeente Heerlen voert werkzaamheden uit in de Welterlaan, Burgemeester Gijzelslaan en een gedeelte van de Benzenraderweg (weg die aansluit op de autosnelweg van Maastricht en de N281). Omdat veel inwoners van en bezoekers aan de gemeente Landgraaf gebruik maken van deze weg, informeren wij u ook op onze website over de werkzaamheden.

  Lees verder
 • Rioolwerkzaamheden Heerlenerstrasse (Übach-Palenberg)

  (18-10-2018)

  De gemeente Übach-Palenberg (Duitsland) vervangt het riool in de Heerlenerstrasse in Scherpenseel. Deze straat is het verlengde van de Grensstraat in Landgraaf.  Door deze werkzaamheden is het doorgaand verkeer vanuit Nederland/Landgraaf richting Heinsberg gestremd. 

  De totale werkzaamheden duren tot eind 2019.

  Voor autoverkeer wordt een omleiding langs het werkvak via de parallel gelegen veldwegen aangegeven. Vrachtverkeer kan hier geen gebruik van maken en dient om te rijden via de route Europaweg Noord – Waubacherweg – Hoogenboschweg – N274 - B56N - 221 (Geilenkirchen) en visa versa.

  Momenteel geldt er in Rimburg al een nachtelijk vrachtverbod. Tevens geldt er een algeheel verbod voor voertuigen waarvan de totaalmassa hoger is dan 5 ton. Om te voorkomen dat er door de smalle straten van Rimburg mogelijk meer doorgaand vrachtverkeer gaat rijden wordt er op de Palenbergerweg een permanent vrachtverbod ingevoerd. Rimburg blijft voor vrachtverkeer met bestemming Rimburg vanuit Nederlandse zijde bereikbaar.

  Lees verder

Bezoek adres

Burgerhoes
Sweelinckplein 1
6371 LB Landgraaf

Route en parkeren

Meer contact- en openingstijden