Onze adviesraad Wmo en Jeugd is actief aan de slag gegaan met het onderwerp Positieve Gezondheid. 

De adviesraad Wmo en Jeugd adviseert de gemeente over verschillende onderwerpen zoals eenzaamheid en de kwaliteit van jeugdzorg. Over het onderwerp Positieve Gezondheid heeft de adviesraad een boeiende workshop gevolgd van Burgerkracht Limburg. Jo Ritzen, lid van de adviesraad Wmo en Jeugd, vertelt hier meer over en nodigt ook anderen uit om gratis deel te nemen. 

Positieve Gezondheid is een breed begrip

Gezondheid is méér dan niet ziek zijn. Je kunt bijvoorbeeld lichamelijk fit zijn en je tegelijk eenzaam voelen. Eten, beweging en lekker in je vel zitten, maken er ook deel van uit. Positieve gezondheid is een samenspel van hoe je in het leven staat. Het geeft je veerkracht om meer grip te krijgen én te houden.

Denken in mogelijkheden

Positieve Gezondheid kijkt naar de mogelijkheden en niet alleen naar de beperkingen die je ervaart. Hierdoor krijg je handvatten om sterker in het leven te staan. Het is een andere manier van denken. Jo Ritzen: ‘We weten allemaal dat je bij gezondheidsklachten al snel denkt in termen van problemen in plaats van oplossingen. Positieve Gezondheid helpt hierbij omdat je vooral kijkt naar wat wél kan.’ 

Wethouder Alex Schiffelers beaamt hoe belangrijk Positieve Gezondheid is: ‘Ook vanuit de gemeente kijken we hoe we iedereen, maar vooral degenen die met ziekte of andere zaken kampen, op een goede manier kunnen laten meedoen. Positieve Gezondheid biedt daar een goede basis voor. Ik juich het dan ook zeer toe dat de adviesraad Wmo en Jeugd hiermee aan de slag is gegaan!’

Iedereen kan meedoen

Niet alleen hulpverleners werken met het gedachtegoed van Positieve Gezondheid. U kunt hiermee ook zelf aan de slag. Vindt u het leuk om aan een gratis workshop deel te nemen? Meldt u zich dan aan via de website Limburg Positief Gezond. Wilt u liever eerst meer informatie? Kijk dan op de website van IPH.

Kijk ook eens op de pagina over de adviesraad Wmo en Jeugd.