Misschien hebt u er al over gehoord, de toeslagenaffaire Kinderopvang. De laatste tijd is dit vaak in  het nieuws op radio, televisie, in de krant en op sociale media. Door de toeslagenaffaire Kinderopvang werden er in Nederland ongeveer 26.000 ouders onterecht verdacht van fraude met de kinderopvangtoeslag. Veel mensen zijn hierdoor, buiten hun schuld, in de problemen gekomen.

Ook in de gemeente Landgraaf wonen ouders die slachtoffer zijn geworden van de toeslagenaffaire. Tot nu toe hebben 39 ouders zich gemeld bij de Belastingdienst. Maar mogelijk zijn er meer ouders slachtoffer geworden.

Meld u bij de Belastingdienst

Bent u slachtoffer geworden van de toeslagenaffaire? Wij willen u graag helpen. Dat kan alleen als u zich eerst meldt bij de Belastingdienst. Dit kunt u doen door te bellen naar telefoonnummer 0800 2358358.

Onze hulp aan u

Nadat u zich gemeld heeft bij de Belastingdienst, krijgt de gemeente een seintje. De Belastingdienst mag dit alleen doen als u daarvoor toestemming geeft. Daarna kunnen wij, via Welsun, samen met u in gesprek gaan over welke hulp u van ons nodig heeft. Dit kan gaan om hulp bij schulden, werk, wonen, uw gezondheid of uw gezin.

Kent u iemand die slachtoffer is van de toeslagenaffaire?

Bent u zelf geen slachtoffer van de toeslagenaffaire, maar kent u wel iemand die slachtoffer is? Help deze ouder(s) dan door deze informatie te delen. Want alleen als de slachtoffers zich melden bij de Belastingdienst, kunnen we de hulp opstarten die zo hard nodig is.

Vragen?

Heeft u na het lezen van dit artikel nog vragen? Neem dan contact met ons op.