Het kabinet start met pilots om de werking van toegangstesten in de praktijk uit te proberen. Doel van de proeven is om te zien hoe met de inzet van testbewijzen een bijdrage geleverd kan worden aan het eerder en ruimer openen van sectoren. De pilots starten in april en vinden verspreid over Nederland plaats. De volledige lijst vindt u op de website van de Rijksoverheid Ook in Landgraaf hebben we twee pilots.

Slot Schaesberg en SnowWorld Landgraaf

Op 9, 10 en 11 april opent Slot Schaesberg haar deuren en op 15 april kan SnowWorld Landgraaf bezoekers ontvangen. Het college van burgemeester en wethouders is heel blij met deze pilots in Landgraaf: “Het is goed om te zien dat de overheid er alles aan doet om de samenleving zo snel mogelijk weer helemaal te kunnen openen. Experimenten als deze zijn daarbij heel waardevol. Wij vinden het heel mooi dat we in Landgraaf ondernemers hebben die bereid zijn hier een bijdrage aan te leveren.“

Aanmelden via de organisatie

Wilt u Slot Schaesberg of SnowWorld bezoeken tijdens de pilot, dan kunt u zich aanmelden bij de organisator van het evenement of de activiteit. De organisator weet ook hoe u zich (gratis) kunt laten testen voor het evenement en hoe u uw testbewijs krijgt. Dit is namelijk verplicht. Bezoekers laten zich met een sneltest op corona testen. Is die test negatief? Dan krijgt u een testbewijs dat u bij de ingang kunt laten zien.

Tijdens pilots gelden alle coronaregels

Tijdens de pilots gelden dezelfde maatregelen, zoals de avondklok. En iedereen houdt zich aan de basisregels, zoals handen wassen, 1,5 meter afstand houden en testen bij klachten.

De volledige lijst vindt u in het nieuwsbericht op de website van de Rijksoverheid: Kabinet start pilots toegangstesten.