In maart van dit jaar heeft de gemeente Landgraaf financiële steun toegezegd aan de vluchtelingen uit Oekraïne. De gemeenteraad heeft, op voorstel van burgemeester en wethouders, destijds een bedrag van 50.000 euro ter beschikking gesteld. 

Zusterstad Andrychów helpt

Van dat bedrag is 40.000 euro (1 euro per inwoner) overgemaakt aan de zusterstad van Landgraaf in Polen, Andrychów. Door haar ligging én het feit dat Andrychów twee partnergemeenten in Oekraïne heeft, kan zij zorgen dat financiële middelen ten goede kunnen komen aan Oekraïners in nood. Met regelmaat brengt de Poolse gemeente goederen naar de Pools-Oekraïense grens. Zij hebben met deze financiële bijdrage in Polen gericht goederen kunnen kopen waar behoefte aan is. De gemeente Andrychów huisvest op dit moment al meer dan 3000 Oekraïense vluchtelingen.

Betrokkenheid stichting Landrychów

De stichting Landrychów uit Landgraaf was hierbij natuurlijk betrokken. De stichting heeft afgelopen tijd in samenwerking met de Stichtingen Bruggen van Vriendschap en Samen Delen goederen ingezameld en gezorgd voor het transport van deze goederen naar Polen voor de Oekraïense vluchtelingen. De gemeente heeft de transportkosten daarvan voor haar rekening genomen. Afgelopen woensdag ging het tweede transport richting Polen. Burgemeester Richard de Boer en wethouder Stijn Kropman waren van de partij om hun waardering uit te spreken voor al het werk dat de leden van de diverse stichtingen hebben verricht.
 

Vervoer goederen stichting Landrychów
Burgemeester Richard de Boer en wethouder Stijn Kropman waren van de partij om hun waardering uit te spreken voor al het werk dat de leden van de diverse stichtingen hebben verricht.