Het Zuyderland ziekenhuis in Heerlen dreigt rond 2030 alle bedden voor opnames en spoedeisende hulp kwijt te raken. Dat is slecht nieuws voor onze regio. De gemeenteraad van Landgraaf wil dit dan ook niet laten gebeuren. De raad roept u op om ook uw stem laten horen. Teken daarom de petitie voor het behoud van een volwaardig ziekenhuis in Parkstad. Dit kan in het gemeentehuis tijdens de reguliere openingstijden of online(externe link).

Mevrouw tekent petitie in de centrale hal van het gemeentehuis.

Ziekenhuisalliantie

Het sluiten van het ziekenhuis treft de hele regio. Daarom sloot Landgraafse gemeenteraad zich al eerder aan bij de Ziekenhuisalliantie. In deze alliantie hebben diverse gemeenteraden en organisaties in de regio zich verenigd. Samen maken zij zich sterk voor het behoud van het Zuyderland ziekenhuis. Op zaterdag 23 september organiseert de alliantie een protestmars(externe link).

Volwaardig ziekenhuis is een must

De Landgraafse fracties noemen het hebben van een volwaardig ziekenhuis ‘een must’ voor de inwoners Parkstad en het Heuvelland. Parkstad en het Heuvelland zijn regio's met gezamenlijk meer dan 300.000 inwoners. Deze regio’s kennen een groot percentage oudere inwoners. De inwoners in deze regio’s hebben een meer dan gemiddelde zorgbehoefte.

Grote stedelijke regio

De raadsleden kunnen zich daarom niet voorstellen dat Parkstad straks de grootste stedelijke regio is zonder volwaardig ziekenhuis. Andere kleinere stedelijke regio’s zoals Tilburg, Groningen en Nijmegen worden wel ruim bediend in de zorgbehoefte en ziekenhuizen.