Huishoudens met een laag inkomen en een hoge energierekening kunnen vanaf 22 januari tot en met 31 maart 2024 een aanvraag voor steun indienen bij het Tijdelijk Noodfonds Energie. Het Noodfonds betaalt voor de huishoudens die in aanmerking komen, een deel van de energierekening tijdens zes maanden na hun aanvraag. De uitbetaling gaat via de energieleverancier. 

Steun aanvragen

U kunt een aanvraag indienen voor het Noodfonds op Tijdelijk Noodfonds Energie(externe link). Dat kan met de computer of met een app. Ook familieleden, vrienden of hulpverleners kunnen daar via een machtiging de aanvraag voor iemand anders doen. Een aanvraag indienen kan tot en met 31 maart 2024. Er is een landelijke hulplijn beschikbaar voor vragen. 

Hoe werkt het?

Het Noodfonds kijkt hoe hoog de energierekening is en vergelijkt dat met het totale inkomen van het huishouden. Als de energierekening meer dan 8 of 10% van dat inkomen is, betaalt het Noodfonds de rest van de energierekening via de energieleveranciers. Het maakt niet uit welke leverancier u heeft. Kijk op Tijdelijk Noodfonds Energie(externe link) en start met de situatiecheck om te kijken of u in aanmerking komt voor de steun.  

Het Tijdelijk Noodfonds Energie is een landelijke regeling. 

Blijf op de hoogte!

  • Wilt u op de hoogte blijven van het nieuws van gemeente Landgraaf? Meld u aan voor onze e-mail nieuwsbrief
  • Wilt u actief geïnformeerd worden over vergunningen, bouwplannen, verkeersbesluiten e.d. in uw eigen buurt of straat? Klik dan op de pagina Berichten over uw buurt op Overheid.nl(externe link) op de knop ‘Meld u aan voor de e-mailservice’.