Deze week is het Tijdelijk Noodfonds Energie van start gegaan. Het Noodfonds betaalt voor huishoudens die in aanmerking komen voor steun, een deel van de energierekening van oktober 2022 tot en met maart 2023. 

Twee noodfondsen

In onze stadskrant, de Gemindezake, van januari hebben we het Noodfonds Energiearmoede van de gemeente Landgraaf onder de aandacht gebracht. Dat is iets anders als dit noodfonds. In tegenstelling tot het Noodfonds Energiearmoede van de gemeente Landgraaf heeft de gemeente in dit Tijdelijk Noodfonds Energie geen rol in de uitvoering. 

Welk fonds komt eerst?

Hebt u hoge energiekosten gehad afgelopen jaar en ook nog op dit moment? Kijk dan op de website van het Tijdelijk Noodfonds Energie(externe link) of u in aanmerking komt voor steun uit het Tijdelijk Noodfonds Energie. Het fonds is speciaal voor kwetsbare huishoudens met een bruto-inkomen per maand lager dan € 2.980,- (alleenstaand) of € 3.794,- (samenwonend). Het fonds kijkt naar het deel van het inkomen opgaat aan energie. Wilt u in aanmerking komen voor steun voor uw energiekosten dan is dit Tijdelijk Noodfonds Energie het eerste fonds dat u om steun moet vragen. 

Het is zeker de moeite waard om te bekijken of u in aanmerking komt. Laat het geld niet liggen dat u kan helpen met de betaling van de energiekosten en kijk snel op de website van het Tijdelijk Noodfonds Energie(externe link)

Het Noodfonds Energiearmoede van de gemeente Landgraaf

Komt u niet in aanmerking voor het Tijdelijk Noodfonds Energie? Neem dan contact op met Welsun (045-532 36 36) voor het Noodfonds Energiearmoede van de gemeente Landgraaf. De medewerkers van Welsun bekijken samen met u wat ze voor u kunnen betekenen.