Dit jaar kunnen inwoners van Landgraaf 2x per jaar gratis grofvuil op de milieuparken aanbieden. Dit is al het afval dat we niet kunnen scheiden en dat niet in de restafvalcontainer past. Dit grofvuil wordt verbrand. 

Wethouder Freed Janssen is blij met deze mogelijkheid: ‘Ik zie dat het aantal dumpingen van grofvuil in onze gemeente de laatste jaren toeneemt. Met de mogelijkheid om grofvuil twee keer gratis aan te bieden bij het milieupark, hoop ik dat mensen voor deze optie kiezen en dat daarmee het aantal dumpingen in de natuur afneemt.’

Grofvuil scheiden; soms een kleine moeite

Nadeel van het verbranden van het grofvuil is dat het duur en minder goed voor het milieu is. Ook gaan hierdoor herbruikbare grondstoffen verloren. Het is dan ook beter om spullen die uit meerdere soorten afval bestaan, thuis uit elkaar te halen. Bijvoorbeeld een kast die gemaakt is van hout en metaal. Of een kuipstoel van harde kunststof met houten poten. Apart kun je deze stromen gewoon onbeperkt gratis aanbieden! Het meeste afval kan namelijk heel goed worden gerecycled of hergebruikt. 

Kijk voor een compleet overzicht op de website van RD4: tarieven
 

Infographic met informatie van gratis in te leveren afval bij het milieupark

E-mail nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het nieuws van gemeente Landgraaf?
Meld u aan voor de e-mail nieuwsbrief!