De groep 90-plussers hebben een uitnodiging via de huisarts ontvangen. De ouderen in de leeftijd van 85 tot 90 jaar hebben een uitnodiging via het RIVM ontvangen. De vaccinatie is gratis en de uitgenodigde ouderen beslissen zelf of zij gevaccineerd willen worden. Dit is niet verplicht.

De uitnodiging 

In de uitnodiging staat de benodigde informatie voor het maken van een vaccinatie afspraak bij de GGD. Zo wordt het landelijke afsprakennummer gedeeld en krijgt u tijdens het telefoongesprek te horen bij welke vaccinatielocatie de afspraak kan plaatsvinden. Bij de uitnodiging wordt ook een gezondheidsverklaring toegevoegd. Het is belangrijk dat u deze verklaring thuis invult en mee neemt naar de afspraak. Neem ook een identiteitsbewijs, de uitnodiging en een medicatieoverzicht mee. 

Afspraak

De vaccinatie bestaat uit twee prikken. Bij het maken van een afspraak wordt meteen de eerste én tweede vaccinatie ingepland. Uitgenodigde ouderen mogen, indien gewenst, een begeleider meenemen naar de vaccinatie.

Vervoer: vanaf 65 jaar gratis met Omnibuzz

Vanaf 65 jaar kunt u gratis naar de vaccinatielocaties worden vervoerd. Ook als u geen lid bent van Omnibuzz. Dit geldt bij de eerste en de tweede vaccinatie (indien van toepassing).  Als u de oproep voor de COVID-19 vaccinatie krijgt, staat in deze oproep wanneer u een afspraak kunt maken. Als u met de GGD belt om de afspraak te maken, krijgt u ook de vraag op welke manier u naar de priklocatie reist. Als u met Omnibuzz naar de vaccinatielocatie reist, moet u dit vermelden. Zij houden dan hiermee rekening bij het inplannen. Daarna kunt u uw rit boeken bij Omnibuzz. Maak hiervoor een afspraak via het telefoonnummer 0900–0699. Aan de telefoon wordt het coronaprotocol, de regels van Omnibuzz, met u besproken.  

Vaccinatielocaties in Zuid - Limburg

Het dichtstbijzijnde vaccinatielocatie is in Kerkrade. Vanaf woensdag 10 februari is de vaccinatielocatie in de Rodahal open. Verder kan Vaccineren in Zuid-Limburg in Maastricht en binnenkort in Geleen. Meer informatie over de vaccinatielocaties vindt u in het bericht ‘Aankondiging tweede en derde priklocatie’ op de website van GGDZL