De gemeente Landgraaf heeft beleid tegen drugs. De aanwezigheid van verdovende middelen heeft een grote impact op inwoners, ondernemers en bezoekers. De openbare orde en veiligheid is in het geding. Daarom heeft de gemeente duidelijke regels met betrekking tot de aanwezigheid van drugs in woningen en lokalen.

Deze regels zijn opgenomen in de zogenaamde Beleidsregels wet Damocles en wet Victoria gemeente Landgraaf 2020

Bij het aantreffen van een zogeheten ‘handelshoeveelheid’ drugs in bijvoorbeeld een woning, loods, bedrijf of garagebox, kan deze gesloten worden. Van een handelshoeveelheid is sprake bij het aantreffen van meer dan 0,5 gram harddrugs en/of meer dan 5 gram softdrugs en/of meer dan 5 hennepplanten.

Hennep Aanpak Parkstad (#HAP)

Landgraaf neemt ook deel aan het project Hennep Aanpak Parkstad (#HAP). Dit is een project dat op 1 juli 2019 is gestart en waarbij in een periode van 3 jaar álle bedrijfsmatige panden (loodsen, schuren, stallen, winkels) in Parkstad worden gecontroleerd op de aanwezigheid van hennepplantages of drugslabs.

Op onze website vindt u meer informatie over #HAP.

U kunt ook helpen – Meld Misdaad Anoniem

In elke buurt kunnen hennepplantages en drugslabs voorkomen. Ziet, hoort of ruikt u iets verdachts? Meld dit dan ANONIEM via Meld Misdaad Anoniem (M.) op telefoonnummer 0800-7000. Ook drugshandel vanuit een woning/lokaal kan hier gemeld worden.
Anoniem is ook echt anoniem. De melder is nooit te achterhalen. Meer informatie vindt u op de website van Meld Misdaad Anoniem.