Aanvragen en regelen - Ondernemers

Wilt u een bedrijf starten of een vestiging in Landgraaf openen? Bent u van plan uw bestaande onderneming uit te breiden of aan te passen? Of heeft u andere plannen of wensen met uw onderneming? Voor al uw vragen kunt u terecht bij de gemeente. Wij adviseren u over vergunningen, subsidies en meer.

Wilt u een bedrijf aan huis starten? Dan dient u met een aantal zaken rekening te houden. Niet alle beroepen kunnen zomaar in een woning worden uitgeoefend. Het hangt af van het bestemmingsplan of de beheersverordening of u een bedrijf aan huis kunt starten.

Veel algemene informatie voor ondernemers is te vinden op de landelijke website Ondernemersplein.

Hieronder vind u de meest gevraagde zaken die u kunt regelen of aanvragen. Komt u er met onderstaande links niet uit of wilt u meer weten, neem dan contact op met ons team Economie: 

Contact voor ondernemers
 

Belastingen

Heeft u vragen over de WOZ-waarde van uw bedrijfsgebouw en stuk grond, onroerendezaakbelasting (OZB), afvalstoffenheffing, rioolheffing of andere gemeentelijke belastingen, neem dan contact op met Belastingsamenwerking Gemeenten en Waterschappen (BsGW).

BsGW verzorgt voor onze gemeente de aanslagen en de ontvangst van gemeentelijke belastingen en WOZ. Zij helpen u graag verder.

Ga naar de website van BsGW

Op de website Lokale Lastenmeter Landgraaf kunt u nagaan hoeveel gemeentelijke belastingen u precies dient te betalen als uw bedrijf in Landgraaf gevestigd is.

Ga naar de website Lokale lastenmeter Landgraaf

      Meer...

      Staat het onderwerp dat u zoekt niet vermeld op deze pagina, gebruik dan de zoekmachine om de informatie te vinden.