Energie en Klimaat zijn belangrijke onderwerpen in de gemeente Landgraaf. Met projecten als het tegengaan van wateroverlast in de buurt De Dormig, onze medewerking aan het Zonnepark Abdissenbosch, het verduurzamen van woningen in Lauradorp en het Zonnepanelenproject Parkstad hebben we laten zien dat de lat hoog ligt. We willen verder op de ingeslagen weg en werken aan diverse aansprekende projecten om een Duurzaam Landgraaf te bereiken. Dat doen we samen met onze inwoners. 

De ambitie van Landgraaf

Wij zijn tevreden wanneer we aandacht voor energie- en klimaatmaatregelen blijvend weten te koppelen aan onze regionale werkgelegenheid en wanneer we die maatregelen bereikbaar maken voor élke inwoner, ook en vooral voor inwoners met een kleine beurs.

Niet treuzelen met het klimaat!

Begin februari 2022 hebben we de Energie- en Klimaatkrant Landgraaf uitgebracht. De krant is huis aan huis bezorgd in onze gemeente. Op de voorpagina geven we een podium aan de leerlingen van Eijkhagen. Zij hebben naar aanleiding van de bouw van het Zonnepark Abdissenbosch, energie- en klimaatonderwerpen verwerkt in hun lessen. Daarvan hebben ze 10 video's gemaakt. Zij roepen op niet te treuzelen met het klimaat! U vindt de video's op het YouTube kanaal Energy & sustainability van het Eijkhagen(externe link)

Bekijk de Energie en Klimaatkrant Landgraaf (pdf)