Zondag 8 september 2024 vindt de tweede editie plaats van het Festival Duurzaam Landgraaf. Dit jaar gaan we op groene safari in de wijk. De locatie is de Rimburgerhoeve (Rimburgerweg 176, 6374 LG Landgraaf). Van 11.00 tot 17.00 uur is iedereen welkom.

Ga mee op groene safari

Het thema duurzaamheid in al haar vormen staat centraal. Dan denken we niet alleen aan energie en energiebesparing, maar ook aan thema’s als water, natuur, vervoer, kleding en wat al niet meer. We gaan op een groene ontdekkingstocht, een safari. Met die safari willen we de inwoners van Landgraaf informeren en inspireren. Wat kun je allemaal doen om ervoor te zorgen dat we beter voorbereid zijn op klimaatverandering? Hoe kunnen we beter zorgen voor onze aarde en onze natuur zodat onze (klein)kinderen daar ook nog van kunnen genieten? Maar het is ook een festival, dus er is plek voor lekker eten, muziek en veel gezelligheid.  

Festival in de wijk voor jong en oud

De eerste editie van het festival in 2023 vond plaats in het Burgerhoes. Dit jaar willen we dichterbij de inwoners zijn en gaan we de wijk in. We zoeken contact met (buurt) verenigingen en organisaties uit de buurt. Wat kunnen zij bijdragen aan het festival? Het festival is voor jong en oud met bijvoorbeeld een kindervrijmarkt. We denken aan workshops, ontdek-safari’s en een repaircafé. Het programma is nog volop in ontwikkeling. 

Interesse in deelname?

Hebt u als vereniging of organisatie interesse in deel te nemen aan dit duurzame festival? Stuur een e-mail naar organisatiebureau Cataegis (events@cataegis.nl). Samen bekijken we dan de mogelijkheden. 

Zet de datum alvast in de agenda: zondag 8 september, Festival Duurzaam Landgraaf. 

Poster Festival Duurzaam Landgraaf 2024 met als thema Ga mee op een groen safari. Kom ook!