U kunt bij onze gemeente (maar ook bij andere overheden) heel veel zaken digitaal regelen. Heeft u hier moeite mee, dan bieden we graag hulp. Dat doen we zelf, of via onze samenwerkingspartners.  We vinden het namelijk belangrijk dat iedereen mee kan doen. Dit past ook prima in de zorgplicht waar we in het kader van de Wet modernisering elektronisch bestuurlijk verkeer (Wmebv) aan moeten voldoen (zie de bekendmaking Zorgplicht Wet modernisering elektronisch bestuurlijk verkeer). 

Wat doen we zelf?

 • Lukt het u niet om via onze website een melding of aanvraag in te dienen, bel ons dan. U vindt ons algemeen telefoonnummer en de openingstijden op de pagina Contact en openingstijden. We nemen uw melding dan telefonisch in behandeling. Of we plannen een afspraak voor u in, zodat u uw aanvraag persoonlijk bij een van onze balies kunt doen.
   
 • Heeft u een vraag voor de gemeente, maar weet u niet waar u daarvoor precies terecht kunt, kom dan naar ons Burger Inlooppunt. Onze medewerkers helpen u graag verder. U vindt de openingstijden van het Burger Inlooppunt op de pagina Contact en openingstijden.
   
 • We doen ons best om zoveel mogelijk begrijpelijke taal te gebruiken in onze brieven, maar ook op onze digitale kanalen. Ook zorgen we ervoor dat onze websites en apps zo goed mogelijk te gebruiken zijn door mensen met een beperking. Kijk voor meer informatie op de pagina Toegankelijkheid
   
 • In het Burgerhoes kunt u gratis gebruik maken van wifi (Publicroam). Lukt het niet om een wifi-verbinding te maken, vraag dan bij de receptie voor hulp.

Wat doen onze partners?

 • Heeft u moeite met het gebruik van internet bij contact met onze gemeente of andere overheidsinstanties, dan kunt u terecht bij een 'Informatiepunt Digitale Overheid' (IDO). In Landgraaf heeft Bibliotheek Landgraaf deze rol. U hoeft geen lid te zijn van de bibliotheek om hiervan gebruik te maken. De bibliotheek ligt in het Burgerhoes. 
   
 • In Bibliotheek Landgraaf kunt u ook terecht bij diverse spreekuren waarbij hulp wordt geboden bij allerlei (digitale) zaken. Verder bieden zij diverse computercursussen aan. Deze zijn deels gratis. Kijk op de website Informatiepunt (hetinformatiepunt.nl) voor meer informatie of loop eens binnen bij de bibliotheek en vraag naar de mogelijkheden!  Kijk op Contactgegevens Bibliotheek Landgraaf voor de openingstijden. 
   
 • In de bibliotheek kunt u gratis gebruik maken van openbare computers en afdrukken of kopieën maken tegen redelijke kosten. Als het nodig is, helpen medewerkers u hierbij.
   
 •  Seniorweb Landgraaf ondersteunt 50-plussers bij het gebruik van hun computer, laptop, smartphone en overige ICT-toepassingen. U vindt Seniorweb Landgraaf in het Burgerhoes. Zij bieden inloopmogelijkheid voor PC-hulp en andere ICT-vragen. Ook verzorgen zij diverse computercursussen. Deze zijn deels gratis. Kijk voor meer informatie op Seniorweb Landgraaf
   
 • Welsun verzorgt in de bibliotheek een spreekuur van de 'formulierenbrigade' om u te helpen bij het invullen van (digitale) formulieren.

Financiële tegemoetkoming

Als u aan bepaalde voorwaarden voldoet, kunt u via ISD BOL geld krijgen om de kosten van een internetabonnement of een studie (bijvoorbeeld een computercursus) te kunnen betalen. Kijk voor meer informatie bij Extra geld | ISD BOL.