Ondernemers zijn belangrijk voor de gemeente. Ze zorgen voor werkgelegenheid, bedrijvigheid en daarmee voor leefbaarheid. Ondernemers dragen bij aan de sociale en culturele structuur van Landgraaf. Ze initiëren en ondersteunen vaak lokale initiatieven. Landgraaf is trots op haar ondernemers en kent een goed en gezond ondernemersklimaat.

Bedrijventerreinen

De gemeente Landgraaf heeft 3 bedrijventerreinen, samen goed voor meer dan 200 bedrijven en meer dan 2500 banen. Dit zijn:

  • Abdissenbosch
  • Rukkenerweg
  • Strijthagen.

Deze terreinen zijn voorzien van een goede infrastructuur en hebben een gunstige ligging t.o.v. de Parkstadring (N300).
Goed georganiseerde en vitale bedrijventerreinen leveren een cruciale bijdrage aan de economie. Zij bieden werkgelegenheid en zijn het visitekaartje voor zowel de gemeente als de bedrijven die er gevestigd zijn, maar ook voor vastgoedeigenaren. Het bedrijventerreinmanagement van de bedrijventerreinen van Landgraaf wordt uitgevoerd door Bedrijventerreinen Management Parkstad Limburg (BTM). Zodoende kan de goede kwaliteit van de terreinen gewaarborgd blijven.

Kijk voor meer informatie over de bedrijventerreinen in Landgraaf op de website van BTM Parkstad Limburg

Heeft u interesse in vestiging op een van deze bedrijventerreinen? Neem dan gerust eens contact op met team Economie

Winkelcentra

Landgraaf heeft een aantal winkelcentra waar u fijn kunt shoppen.
In het hart van Landgraaf ligt het overdekte winkelcentrum Op de Kamp, maar ook de wijken Schaesberg en Waubach kennen een eigen winkelhart. Het beleid van de gemeente is erop gericht om retail zoveel mogelijk te concentreren in de winkelcentra. 
Kijk voor meer informatie bij:

Overweegt u zich met uw onderneming te vestigen in een van de winkelcentra? De gemeente Landgraaf werkt samen met Stichting Streetwise bij het begeleiden van startende én ervaren ondernemers naar vestiging binnen een winkelgebied. Van ondernemingsplan tot locatie, van financiering tot vergunningen: Streetwise heeft op alle vlakken het netwerk en de kennis in huis om u naar de meest geschikte locatie te begeleiden. Deze begeleiding is kosteloos voor ondernemers die zich willen vestigen in een van de winkelgebieden van onze gemeente.

Kijk op de website van stichting Streetwise voor meer informatie.